Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдіна не покарають за "помаранчеву" революцію

П'ятниця, 16 вересня 2005, 16:51

Держдума в п'ятницю вирішила не надсилати запит урядові із приводу діяльності посла РФ в Україні Віктора Чорномирдіна.

Про це в п'ятницю повідомляє "Інтерфакс-Україна".

З ініціативою дати доручення думському комітету з міжнародних справ для того, щоб той надіслав запит про інформацію "про заходи, до яких вдається уряд РФ і МЗС" стосовно Чорномирдіна, виступив член фракції "Родіна" Валентин Варєнніков.

Він підготував відповідне протокольне доручення, у якому стверджується, що своєю діяльністю на різних державних постах Чорномирдін "завдав величезної шкоди Російській Федерації".

За словами Варєннікова, "ним був двічі організований у країні дефолт (1994 й 1998 роки), не були вжиті конкретні заходи в боротьбі з міжнародним тероризмом у Чеченській Республіці" - навпаки, він "організував переговори з ватажками банд".

Парламентарій звинуватив Чорномирдіна в тому, що він вчасно не доповів про ознаки "помаранчевої революції", яка готувалася в Україні, і не вжив у зв'язку із цим ніяких заходів, щоб захистити інтереси РФ у цій країні.

Думський комітет з регламенту не підтримав дане протокольне доручення, вгледівши в ньому оцінку діяльності Чорномирдіна, хоча дане питання в Держдумі не обговорювалося, й тому не можна пропонувати таких висновків.

За направлення даного доручення в уряд і МЗС проголосували лише 73 депутата (при необхідних 226).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...