Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко спростовує частину звинувачень "групи чотирьох", яка готує захват влади

П'ятниця, 16 вересня 2005, 17:54

Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко називає заяву екс-голови СБУ Олександра Турчинова щодо відновлення ним депутатських повноважень "відвертою брехнею".

Про це сказано у заяві Порошенка, розповсюдженій його прес-службою у п’ятницю.

"Петро Порошенко до оприлюднення результатів комісії, які, як стало відомо, будуть зроблені генеральним прокурором 19 вересня, свідомо не оскаржував і не збирався оскаржувати в суді рішення Верховної Ради про позбавлення його депутатських повноважень", - йдеться у повідомленні.

За словами Порошенка, "це могло б бути розцінено, як спроба сховатися від відповідальності за депутатським мандатом та дало б можливість деяким діячам вчиняти інсинуації з цього приводу".

Порошенко заявляє, що твердження Турчинова "щодо того, що у Печерському суді "інтенсивно йде процес" по відновленню депутатського мандату, ініційований Петром Порошенком, – є відвертою брехнею".

"Будучи впевненим, що будь-яка інформація, яка оприлюднюється "групою чотирьох” в ході реалізації плану неконституційного захвату влади, має ретельно перевірятися, Петро Порошенко пропонує відповідальним журналістам перевірити правдивість заяв колишнього керманича СБУ у Печерському суді", - йдеться також у заяві.

Крім того, Порошенко зазначає, що "об’єктивні обставини та поважні причини" завадили комісії з перевірки та вивчення заяв екс-держсекретаря Олександра Зінченка відразу приступити до перевірки.

За словами екс-секретаря Радбезу, те, що Зінченко не одразу "спромігся передати матеріали" комісії, "загальмувало хід перевірки і завадило комісії працювати згідно з визначеними законом термінами".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування