Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Гонгадзе не розглядається в суді через Ющенка?

П'ятниця, 16 вересня 2005, 18:29

Лідер Соцпартії Олександр Мороз наполягає на якнайшвидшому оприлюдненні у Верховній Раді звіту парламентської слідчої комісії зі справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як відзначив Мороз в інтерв'ю журналістам у Таращі, відсутність такої доповіді ускладнює слідство по цій справі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки не буде такого звіту, доти буде ускладнене слідство. Ми будемо домагатися, щоб цей звіт пролунав", - сказав Мороз.

За його словами, голова Верховної Ради Володимир Литвин також зацікавлений у цьому, оскільки звіт допоможе припинити всі спекуляції.

Мороз також відзначив, що якби президент Віктор Ющенко дав "принципове й беззастережне доручення" Генеральній прокуратурі, то справа Гонгадзе вже б розглядалася в суді.

У свою чергу в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко відзначив, що спочатку необхідно покарати затриманих виконавців убивства, а вже потім продовжувати розслідування й шукати замовників.

У той же час Луценко в інтерв'ю журналістам підкреслив, що розслідування цієї справи знаходиться в компетенції Генпрокуратури й СБУ, оскільки в ньому задіяні високі посадові особи.

У свою чергу партія НСНУ вимагає від Генпрокуратури максимально активізувати розслідування справи про вбивство журналіста.

"Тривале слідство й численні експертизи до сьогоднішнього дня продовжують тримати все суспільство в напрузі й очікуваннях, а сама справа й далі обростає моральними й політичними спекуляціями різного типу", - йдеться у заяві партії.

"Кілька голосних заяв Генеральної прокуратури не зрушили ситуацію з місця. Суспільні очікування щодо остаточного з'ясування замовників убивства Гонгадзе й всіх обставин цієї справи в черговий раз закінчуються хвилями розчарування й недовіри", - йдеться в документі.

НСНУ звертається до Генпрокуратури з вимогою максимально активізувати виконання доручення президента України щодо розслідування справи про вбивство Гонгадзе.

"Ми підкреслюємо це, тому що сьогодні Генпрокуратура піддається спокусі надмірної політизації своїх дій, що вкрай негативно позначається на ефективності й конструктивності роботи", - говориться в заяві.

Партія вимагає від Генпрокуратури "більш професійно ставитися до своїх обов'язків, відкинути зайвий популізм і політиканство", нагадуючи, що логічного завершення справи й справедливості очікують рідні й близькі Гонгадзе, журналістська громадськість, громадяни України й світове співтовариство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування