Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поговорив у Клінтона про політздоров'я

П'ятниця, 16 вересня 2005, 18:56

Президент України Віктор Ющенко взяв участь у круглому столі на тему "Сприяння ефективному управлінню: створення передумов для ефективного управління" у рамках конференції "Глобальна ініціатива Клінтона", яка проходить у Нью-Йорку.

Про це в п’ятницю повідомляє прес-служба президента.

Ющенко разом із президентом Нігерії Олусегуном Обасанджо та генеральним секретарем міжнародного альянсу неурядових організацій Сivicus Кумі Наіду обговорили питання реформування ООН, принципи діяльності СОТ та деякі питання охорони здоров’я.

За словами прес-служби, Ющенко наголосив на важливості ООН як організації, яка займається вирішенням глобальних проблем людства і назвав її "унікальним планетарним проектом", проте зазначив, що нині вона не повною мірою відповідає викликам, що стоять перед нею, і її діяльність потребує нових підходів.

На думку президента України, сучасні проблеми охорони здоров'я, освіти, боротьби з бідністю потрібно вирішувати не лише галузево. "Глобальна відповідь на такого типу виклики – демократизація політичних систем, спілкування громади і влади", – наголосив Ющенко.

"Доки ми не будемо мати здорову політичну систему, яка відповідає демократичним засадам організації, у тому числі в Україні, ми не дамо відповіді на ці виклики", – переконаний президент України.

Обговорюючи функціонування СОТ, Ющенко наголосив, що системні сучасні та уніфіковані відносини у галузі товарообігу, інвестицій, руху капіталу і робочої сили складають свого роду "азбуку порозуміння між різними ринками і різними територіями".

За словами Ющенка, у діяльності СОТ є багато дискусійних питань, наприклад, рівень субсидій на сільське господарство. Проте ці теми, на його думку, належить вирішувати галузевим фахівцям, які повинні дійти згоди у переговорах. Ющенко закликав міжнародний політикум підтримати членство України в СОТ.

Обговорюючи питання охорони здоров'я у світі, Ющенко висловився за залучення бізнесових кіл до системного фінансування медичних програм.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування