Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порт, через який Турчинов "наїхав" на Червоненка, "наїхав" на Турчинова

П'ятниця, 16 вересня 2005, 19:52

Керівництво Іллічівського морського торговельного порту називає звинувачення екс-голови СБУ Олександра Турчинова на адресу в. о. міністра транспорту і зв'язку Євгена Червоненка у відчуженні терміналу порту з держвласності "абсолютно безпідставними".

Про це сказано в заяві гендиректора ПП "Укртрансконтейнер"Анастаса Коккіна і начальника Ільічівського порту Володимира Бикова, розповсюдженій прес-службою ЧП "Укртрансконтейнер" у п'ятницю.

"Подібні звинувачення абсолютно безпідставні і засновані на неперевіреній інформації, що безвідповідально підноситься громадськості у свідомо не об'єктивній формі", - сказано в заяві.

Керівництва порту заявляє, що готове "надавати зацікавленим і уповноваженим особам усі необхідні документи знову і знову".

Зокрема, за їхніми словами, кілька днів тому було закінчено детальну перевірку прокуратури, "яка не встановила будь-яких порушень законодавства або інтересів портовиків, а відповідні матеріали за результатами перевірки спрямовані до Генеральної прокуратури України".

Дійсно, між Іллічівським морським торговельним портом і приватним підприємством "Укртрансконтейнер”, що представляє в Україні інтереси російської "Національної Контейнерної Компанії" укладено договір про спільну діяльність", - сказано в заяві.

Однак, за словами Коккіна і Бикова, даною угодою передбачена "реалізація поетапної інвестиційної програми по збільшенню пропускної здатності контейнерного терміналу порту до рівня 4 млн. контейнерів (TEU) на рік".

Вони стверджують, що в договорі "чітко прописано, що спільна діяльність порту й інвестора здійснюється без створення окремої юридичної особи".

"Крім цього, в угоді відзначено, що правовий статус майна порту не змінюється, і воно залишається в державній власності, а також інвестором надані гарантії прибутковості даного проекту для порту, при цьому інвестор почне одержувати свою частку прибутку тільки за фактом вкладення й освоєння відповідних інвестицій, перший транш яких у розмірі еквівалентному 2-м млн. дол. США вже зроблений", - сказано в заяві.

Керівництво порту підкреслює, що "передача майна з державної власності в приватну договором не передбачена і фактично не здійснюється".

"Однак досить прикро, що справжні економічні інтереси держави поставлені на кін у політичних іграх", - сказано в заяві.

"Мало того, такі заяви великих політичних фігур вже ніяк не сприяють поліпшенню інвестиційного клімату в Україні. Чи розуміють наші високошановні політики, скільки шкоди подібними діями вони приносять своїй, на словах так гаряче любій, країні?", - запитують Коккін і Биков.

Керівництво порту просить уряд дати об'єктивну і справедливу оцінку "подібного роду дій, не говорячи вже про ту деструктивну й антисоціальну роботу і пропаганду, що у даний час ведеться на місцевому рівні деякими профспілковими діячами, які переслідують свої корисливі інтереси шляхом спроб втручання в господарську діяльність Іллічівського порту".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування