Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія говорив Березовському, що Ющенко керований. Але олігарху нічого не дали

П'ятниця, 16 вересня 2005, 21:55

Виконувач обов'язків міністра надзвичайних ситуацій Давид Жванія вважає, що російський бізнесмен Борис Березовський ображений на українську владу, тому бере участь у скандалах проти неї.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова із Савіком Шустером" на ICTV.

"Борис Абрамович, ви якось визначтеся, ви заговорили тоді, коли Юлію Володимирівну відправили у відставку. Вам це стало цікаво - або ви обурилися через те, що вона відправлена у відставку. Ви після цього стали брати участь у тому, що відбувається в Україні, і це один ланцюжок: і виступ Кравчука, і ваш, і всіх, хто почав говорити",- відзначив Жванія.

"Або ви повинні сказати, що команда президента – це не корупціонери, просто я їм допомагав, а вони мені нічого не зробили, і ви на них ображені. Скажіть, я скривджений: я допомагав їм під час помаранчевої революції, допомагав тим, хто до мене приїжджав, а вони мені нічого не дали", - запропонував він Березовському.

За словами Жванії, це стане поясненням заяв Березовського.

У той же час Березовський у тій же передачі відзначив, що причиною його дій стало те, що Віктор Ющенко "обіцяв побудувати нормальну, ефективну демократичну Україну, але багато обіцянок не виконані".

"Із самого початку, дійсно, були заяви найближчого оточення президента, у тому числі пана Жванії, і не тільки його, що Ющенко не є самостійною політичною фігурою, а цілком керований командою довкола нього. Це пряма мова Жванії", - відзначив Березовський.

"Друге, не я просив відносин з Ющенком, не я напрошувався в друзі до Жванії, а Жванія попросив мене про допомогу, як і президент Ющенко, і багато інших з його команди, і я цю допомогу посильно робив. Допомога моя в першу чергу була ідеологічна", - додав
Березовський.

За його словами, Жванію супроводжував Безсмертний.

"Цілі мої ніяк не змінилися. Я не хочу бути учасником конфлікту, я хочу бути учасником союзу", - сказав він.

Жванія не став спростовувати слова Березовського, сказавши тільки, що той "вільний говорити, що завгодно, оскільки відповідальності не несе".

"Я хочу тільки сказати, Борисе Абрамовичу, ви визначте мету, чому ви це говорите. Від вас усіх хочуть почути, ви створили ситуацію, коли вас усі запитують, а що ви хочете конкретно", - ще раз попросив Жванія.

Як відомо, екс-президент України Леонід Кравчук заявив, що Березовський фінансував виборчу кампанію Ющенка. Сам Березовський підтвердив, що до нього звертались за допомогою Безсмертний, Жванія і Ющенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: