Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-голова митниці відхрещується від Порошенка і каже, що став жертвою

Субота, 17 вересня 2005, 13:43

Екс-керівник державної митної служби Володимир скомаровський вважає, що його відправили у відставку безпідставно.

"Єдиною формальною підставою для моєї відставки стало повідомлення в інформаційних агенціях, що нібито проти мене порушено кримінальну справу", - сказав Скомаровський в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

Водночас, за його словами, 8 вересня, СБУ повідомила, що мова йде зовсім не про порушення, а про перегляд старої кримінальної справи, котру було закрито 1999 року.

"По суті, мене відправили у відставку без усяких підстав. Ні про які порушення чи помилки в моїй роботі на посаді голови Державної митної служби досі компетентні органи та керівництво країни не повідомляло. Навіть нового компромату не знайшлося", - наголошує Скомаровський.

Він також заперечує звинувачення екс-голови СБУ Олександра Турчинова, що підприємство Скомаровського займалося контрабандою.

"Відразу після переходу на роботу до митниці я заборонив заснованій мною фірмі "Володимир" займатися будь-якою зовнішньоекономічною діяльністю. Інцидент на митниці, що як приклад використовує Турчинов, некоректний. Насправді фірма "Володимир" там не фігурує", - запевнив екс-голова митниці.

"Мені здається, що в словах Турчинова більше особистих емоцій, а реальних фактів там немає", - додав він.

Скомаровський також повідомив, що готує позов до суду на свого заступника Миколу Салагора за розповсюдження недостовірної інформації та звинувачення в контрабанді.

Скомаровський переконаний, що "став жертвою "пакетної відставки".

"Чесно кажучи, я про цей механізм можу судити лише зі статті в минулому номері "Дзеркала тижня". Я особисто не знаю ніяких деталей цих домовленостей. Гадаю, після вищевикладеного очевидно, що інформація прес-служби СБУ мала вирішальне значення", - наголошує він.

Екс-голова митниці також не погодився з визначенням його як "людини Петра Порошенка".

"Взагалі дивно називати мене "людиною Порошенка". Чи значить це, що я виконую волю Порошенка? Я боявся, коли йшов працювати до митниці, що Порошенко, Тимошенко, інші громадяни, пропонуватимуть мені кандидатів на посади начальників регіональних митниць. Я щасливий, що мені ніхто не нав’язав жодного кандидата", - зазначив він.

"На парламентських виборах 1998-го моїм головним опонентом був Порошенко, котрий також висувався по 12-му виборчому округу. Порошенко переміг із відривом у 56 голосів. Я подавав до суду на окружну комісію і тим самим створив для Порошенка неприємності", - нагадав Скомаровський.

"Здається, я довів своєю роботою, що є абсолютно самостійною людиною. Я був керівником обласного виборчого штабу Віктора Ющенка на президентських виборах, і Вінницька область посіла четверте місце серед усіх регіонів за рейтингом підтримки Віктора Андрійовича", - зазначив екс-голова митниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: