Литвин не буде у Ющенка ревізором

Субота, 17 вересня 2005, 15:12

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що сьогодні немає підстав піддавати сумніву кадрові рішення президента України Віктора Ющенка.

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам.

Відповідаючи на запитання, як він оцінює те, що президент звільнив усіх, крім генерального прокурора Святослава Піскуна, голова ВР зазначив, що президент не звільняв всіх високопосадовців – "у нього широкий спектр можливостей щодо призначень".

"Я вважаю, президент діє з урахуванням усього комплексу інформації і з урахуванням того, що він відповідає за країну. І я не бачу підстав, щоб ревізувати позицію президента", - сказав голова парламенту.

Литвин зазначив, що, на його думку, головне, аби президент утримався на рівні арбітра нації і не став арбітром у владі. Тоді, зауважив Литвин, це буде негатив для України.

Говорячи про пропозицію радника президента Владислава Каськіва щодо збільшення повноважень президента після вступу в дію політичної реформи, Литвин зауважив, що в такій постановці питання є свій резон.

В той же час він переконаний, що спочатку необхідно запропонувати суспільству концепцію, програму розвитку України, в якій будуть визначені конкретні наміри, очікувані результати і терміни дії.

Якщо така програма знайде підтримку в суспільстві, лише тоді можна буде говорити про інструменти, необхідні для її втілення і про можливості того, хто бере на себе відповідальність за її реалізацію, сказав спікер.

"А ми наперед ставимо інше – розподіл повноважень, не кажучи про те, для чого вони потрібні і що в результаті ми отримаємо", - сказав Литвин.

Відповідаючи на запитання щодо політичної реформи, Литвин висловив думку, що це не та проблема, яка сьогодні пече людям. Її, за словами спікера, мають вирішити політики, розуміючи свою відповідальність перед Україною і перед кожною людиною, "а відтак прийняти виважене розумне рішення".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...