Литвин просить Ющенка і Тимошенко не бачити в ньому ворога

Субота, 17 вересня 2005, 15:50

Народна партія проводить переговори по участі в парламентських виборах із усіма політичними силами, повідомив лідер партії, голова Верховної Ради Володимир Литвин.

У суботу у Вінниці в інтерв'ю журналістам він сказав, що його партія розраховує одержати на виборах якнайбільше голосів.

"Це буде залежати від того, наскільки ми будемо переконливими", - сказав він.

Він також відзначив, що Народна партія не є опонентом Блоку Юлії Тимошенко і "Народному Союзові "Наша Україна" (почесний глава партії - президент Віктор Ющенко) на парламентських виборах.

"Я б говорив про політичні сили, у діалозі з якими можна виробити ту програму, що буде прийнятна для українського суспільства. Я думаю, той компроміс і та толерантність, що була продемонстрована сьогодні, коли ми бачили представників багатьох партій, він свідчить, що ми спокійно можемо співіснувати й у процесі практичної діяльності намагатися завоювати прихильність виборців", - сказав Литвин.

Говорячи про можливості блокування, спікер підкреслив, що Народна партія вела, веде і буде вести переговори з усіма. "А далі буде залежати від наших партнерів і від політичних обставин, що будуть складатися в українському суспільстві", - підкреслив Литвин.

За його словами, головне - це взаєморозуміння, співробітництво і конструктивність у майбутній Верховній Раді, і, відповідно, у майбутній системі влади.

Відповідаючи на питання, чи можна говорити, що Блок Юлії Тимошенко і НСНУ на виборах, спікер сказав, що це питання потрібно адресувати представникам цих політичних сил. "Очевидно, можна прогнозувати, що ці політичні сили "дружити" будуть по-серйозному, - сказав він.

Спікер також нагадав, що Народна партія оголосила про створення передвиборчого блоку - Народного блоку Литвина. За його словами, партія вже приймає пропозиції про співробітництво від інших політичних сил і спрогнозував, що такі пропозиції будуть продовжувати надходити.

За словами Литвина, необхідно працювати на підвищення рейтингу, як Народної партії, так і можливого блоку, що дозволить партії вагомо вести переговори. "Я не бачу ворогів, не бачу непримиренних суперників, якщо виходити з політики можливостей, що нас повинні поєднувати", - сказав він, додавши: "Не потрібно жити двома крайніми позиціями - якщо ти не з нами, то ти ворог".

Він також повідомив, що йому часто адресують запитання: "З ким ти?". "Я намагаюся відповісти, що нам усім потрібно бути в Україні і з Україною. Це розцінюється в багатьох випадках як небажання дружити з відповідними організаційними і політичними висновками. Я такої політики не приймаю і вважаю, що вона не конструктивна", - сказав Литвин.

Під час урочистостей із нагоди 650-річчя Вінниці спікера зустрічали представники різних політичних сил, зокрема, Партії регіонів, Компартії, НСНУ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News