Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Пору" вислали з Азербайджану, подалі від гріха

Субота, 17 вересня 2005, 16:31

В Україну в суботу депортовано затриманого 15 вересня в бакинському аеропорту Азербайджан члена політради української організації "Пора", позаштатного радника МЗС України Сергія Євтушенка.

Про це РІА "Новини" повідомили в посольстві України в Азербайджані.

Євтушенко мав узяти участь у конференції, присвяченій питанням розвитку демократії в Азербайджані і Білорусії, організованій білоруським Народним фронтом і азербайджанською опозиційною партією "Мусават".

Затримання Євтушенка є показником "некомпетентності роботи певних служб Азербайджану, зокрема, прикордонної служби", - заявив тимчасовий повірений у справах України в Азербайджані Ігор Кизима.

За словами дипломата, дотепер не надано жодних документів із приводу затримання і депортації Євтушенка, а посольство України не було сповіщено ні про його затримання, ні про депортацію.

"Ми зверталися в МЗС Азербайджану з проханням посприяти, тому що порушувалися міжнародні конвенції, зокрема, Віденська конвенція і консульська конвенція про правову допомогу між двома країнами", - сказав Кизима.

У той же час затриманому разом з Євтушенком громадянинові Естонії Андрію Попову було дозволено в'їхати в Азербайджан. За неофіційною інформацією, це стало можливим після втручання посольства Великобританії - країни, що головує наразі в Євросоюзі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування