Литвин оцінив Єханурова на 55 і дає йому 44 на підтримку

Субота, 17 вересня 2005, 18:30

Голова Верховної Ради Володимир Литвин оцінює шанси Юрія Єханурова отримати підтримку парламенту як 55% на 45% на користь кандидата в прем'єр-міністри.

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам у суботу, повідомляє УНІАН.

За його словами, багато що буде залежати від того, наскільки Єхануров буде переконливим в оцінці економічної та соціальної ситуації в Україні. Крім того, наскільки він буде переконливим стосовно основних – стрижневих засад майбутнього уряду.

Він ще раз повторив свою думку, що необхідно підтримати президента України, "не як Віктора Ющенка, а як главу держави, який взяв на себе всю відповідальність за економічні, політичні процеси в Україні і прийняти позитивне рішення".

В інакшому випадку Литвин вважає, що парламенту доведеться брати відповідальність на себе – "я цього не хотів би допустити", - сказав спікер, додавши, "що краще було б говорити про спільну відповідальність всіх гілок влади".

"Я думаю агітувати на виборах позитивним результатом краще, ніж негативними результатами", - підкреслив він

13 вересня президент України Віктор Ющенко подав до парламенту пропозицію щодо надання згоди на призначення Єханурова прем'єр-міністром.

Литвин також підтвердив, що фракція Народної партії (НП) підтримає кандидатуру Юрія Єханурова під час голосування за затвердження його на посаду прем'єра. При цьому він нагадав, що він по статусу э позафракційним, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Литвин запевнив також, що його сила не претендує на жодне крісло в Кабміні.

В фракцію НПУ входить 44 депутати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News