У Ахметова шукали злочинця, тому пригнали БТР

Субота, 17 вересня 2005, 20:00

Начальник УВС Донецької області Михайло Клюєв вважає, що бронетранспортер при обшуку компанії "Люкс" у Донецьку використовувався обґрунтовано, оскільки в офісі компанії міг знаходитися член злочинного угруповання.

Про це Клюєв заявив у суботу на прес-конференції, повідомляє "Острів".

Так він прокоментував факт порушення прокуратурою кримінальної справи проти співробітників міліції, які проводили обшук, за перевищення службових повноважень.

За словами Клюєва, застосувати бронетехніку при обшуку співробітникам міліції дозволяє закон "Про міліції", зокрема, пункт 6 статті 14 цього закону. "Бронетехніка є засобом забезпечення операції і служить для захисту особового складу, що проводить спецоперацію, і ніяк не для залякування", - підкреслив Клюєв.

За його словами, цього року міліція провела в області 1115 обшуків, і лише втретє була застосована бронетехніка.

Він повідомив, що підставою для обшуку "Люксу" стала також інформація про те, що в "Люксі" може ховатися озброєний злочинець.

"Ми мали інформацію, що член злочинного угруповання, яке ми розробляємо, може знаходитися на території даного підприємства. З ким саме він має контакт, такої інформації в нас не було, однак, те, що він там може ховатися, у нас така інформація була", - сказав Клюєв.

Він нагадав, що в четвер у Донецьку співробітниками міліції була розкрита схованка в одному з приватних домобудівництв з арсеналом зброї, у якому виявилися гранатомети, п'ять автоматів Калашникова, гранати, три тисячі патронів, гладкоствольна і холодна зброя.

При цьому Клюєв акцентував, що "зброя, вилучена в членів цього угруповання, сьогодні підтверджує, що наша інформація вірна, що ця група дуже серйозно озброєна, тому такі заходи і вживалися".

"Від рук злочинців загинуло 35 осіб. Їхніми жертвами були, як бізнесмени, так і випадкові перехожі, і члени самого угруповання. Всі убивства навмисні". – сказав Клюєв. За його словами, лідера угруповання поки не затримано.

"За тим парканом (ЗАТ "Люкс") ніхто ніколи не був. Тому ми повинні були вжити заходів для безпеки особового складу", - ще раз підкреслив Клюєв.

Начальник УВС області також заявив, що приносить вибачення "усім людям, що не мають відношення до цих подій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News