Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка все йде за планом

Неділя, 18 вересня 2005, 14:52

Президент Віктор Ющенко переконаний, що процес підготовки України до вступу в СОТ іде за планом.

"Процес підготовки України до вступу в СОТ іде за планом, і найближчим часом Україна стане членом цієї організації", – заявив у суботу Віктор Ющенко на прес-конференції в Філадельфії, повідомляє його прес-служба.

За словами президента, "для досягнення цієї мети залишилися винятково формальні речі".

Він зазначив, що Україна провела всі необхідні політичні діалоги з керівництвом Євросоюзу та США і прийняла до уваги формальні застереження своїх партнерів.

Крім того, за словами Ющенка, підписано всі основні двосторонні Угоди, і найближчим часом Україна підпише зі Сполученими Штатами Протокол про вільний доступ до ринків товарів і постуг.

На думку президента, український парламент прийняв найскладнішу частину законів, необхідних для вступу в СОТ. При цьому Ющенко наголосив, що очікує подальшої підтримки з боку Верховної Ради в цьому питанні.

Також Віктор Ющенко зазначив, що протягом наступних півтора місяців експерти з різних країн розглянуть на формальному рівні виконання зобов'язань, взятих Україною у зв’язку зі вступом до СОТ.

Президент зауважив, що у зв’язку з цим питанням для України є особливо важливим проведення Саміту "Україна – ЄС", який відбудеться в Києві 1 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування