Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: імпічменту не буде, але павуки гризуться насмерть

Неділя, 18 вересня 2005, 19:23

Глава парламенту України Володимир Литвин висловив упевненість, що спроби почати процедуру імпічменту президента Віктора Ющенка приречені на невдачу і що шанси Юрія Єханурова бути затвердженим на посаді прем'єра зараз складають 50 на 50.

"Я думаю, що сьогодні співвідношення сил десь 50 на 50. Є певна перевага на користь кандидатури Єханурова. Але процеси міняються динамічно. Я думаю, що багато чого буде вирішальною мірою залежати - як оцінить стан країни Юрій Єхануров", - сказав Литвин в інтерв'ю програмі "Недільний "Час" російського "Першого каналу".

Що стосується наміру деяких опозиційних політиків почати процедуру імпічменту президента, то Литвин сказав: "Я думаю, що реальності такої немає. Це я можу стверджувати однозначно".

Раніше представники опозиційних сил закликали до початку процедури імпічменту президента в зв'язку з інформацією, що з'явилася, про можливості фінансування виборчої кампанії Ющенка з-за кордону - бізнесменом Борисом Березовським.

Як сказав Литвин, "ті хто говорить про імпічмент, знову виходить з позиції, що важливий сам процес, важливі самі розмови, а не встановлення істини". "Я думаю, що і неможливо цю істину встановити", -додав спікер.

Відповідаючи на питання про співвідношення сил між прихильниками президента Ющенка й екс-прем'єра Юлії Тимошенко, що вирішили порізно йти на майбутні парламентські вибори, він заявив, що "це буде боротьба на взаємне знищення".

"І виграє той, у кого будуть товщі нерви, і виграє той, хто цинічніше буде проводити свою кампанію. Тобто в кого більше буде агресії, хто більше буде давити", - заявив Литвин.

Він також зауважив, що нинішня українська політика нагадує "банку таку невелику, котра наповнена павуками". "А оскільки банка маленька, а павуки голодні, вони просто гризуть один одного насмерть, не зауважуючи, що в занепад приходить суспільство, країна і люди зневіряються", - сказав спікер.

Говорячи про боротьбу за великі об'єкти промисловості, він відзначив, що "це робиться під дуже красивою вивіскою - повернення народу незаконно награбованого".

У той же час, попередив Литвин, "якщо сьогодні думати, що, спекулюючи тими чи іншими темами, можна буде заручатися підтримкою людей або перемогти, генеруючи кризу, - я думаю, що можна дійти до такої точки, коли люди зметуть усіх".

Що стосується відносин України з Росією, то, відзначив спікер, "вони не повинні бути такими, якими вони є сьогодні". "Тому що ми й до Європи не наблизилися, і з Росією втратили те, що було. Росія чітко задекларувала свої національні інтереси. Вона чекає, коли Україна зрештою скаже - у чому і де її національні інтереси", - підкреслив Литвин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування