Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун не допитував Порошенка, Третякова і Мартиненка?

Понеділок, 19 вересня 2005, 09:41

Жоден з фігурантів корупційного скандалу, викликаного обвинуваченнями екс-держсекретаря Олександра Зінченка не був допитаний в Генпрокуратурі.

Про це повідомляє програма "Факти" (ICTV) з посиланням на власні джерела.

Втім, Генпрокуратура готується у понеділок покласти на стіл президенту матеріали перевірки.

Як відомо, у понеділок спливає десятиденний термін, протягом якого Генеральна прокуратура мала перевірити обґрунтованість публічних звинувачень з боку колишнього держсекретаря Олександра Зінченка на адресу Петра Порошенка, Олександра Третякова та Миколи Мартиненка.

Водночас експерти вважають, що Генеральна прокуратура заявить про необхідність подальшого розгляду документів у справі корупційних звинувачень.

Політолог Віктор Небоженко вважає, що комісія правоохоронців найвірогідніше заявить про необхідність подальшого вивчення поданих на її розгляд документів, оскільки це чи не єдиний спосіб вивести з-під удару репутацію президента та держави, повідомляє "Німецька хвиля".

Інший політолог, Володимир Полохало не виключив, що скандал навколо корупційних звинувачень президентських ставлеників може спричинити зниження рейтингу партії "Народний союз Наша Україна" перед парламентськими виборами, поглиблення кризи керівництва державою та посилення політичних опонентів нової влади.

Висунення нових звинувачень іншими звільненими чиновниками, на думку політолога, ще більше ускладнює ситуацію: "Якщо Зінченко передав свої документи до правоохоронних органів, то Олександр Турчинов назвав дуже конкретні і поки що не спростовані докази".

Досі, як вважає політолог, на ці факти була лише політична реакція, яка не посилює віру громадян в те, що жодних випадків корупції насправді не було.

Як відомо, Генеральна прокуратура має сьогодні ухвалити рішення щодо порушення кримінальних справ за звинуваченнями в корупції, які колишній держсекретар Олександр Зінченко висунув на адресу найвищих посадовців з оточення президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...