Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко в Америці їв хот-доги, а людина Тимошенко стояла з ним поряд

Понеділок, 19 вересня 2005, 11:11

За п'ять днів офіційного візиту до США президент Віктор Ющенко встиг провести низку високих переговорів, отримати медаль - та сто тисяч доларів, і скуштувати американських хот-догів.

Як передає кореспондент 5 канал, в американському місті Філадельфія, куди Ющенко прибув для отримання нагороди Філадельфійською медаллю свободи - за мирну революцію та курс на реформи, подружжя Ющенків зустріли тисячі українських емігрантів.

Філадельфійську медаль за свободу до Ющенка отримували Кофі Аннан, Вацлав Гавел, Лєх Валенса. Президент подякував за неї американцям та українцям, які живуть у США.

"Спеціальні почуття я хотів би висловити українській громаді. Ви знаєте, надзвичайно тепло, затишно і приємно за тисячі кілометрів від рідної землі десь читати привіт із Тисмениці, привіт з Тернополя, бачити сотні людей в українських костюмах, бачити десятки національних прапорів. Спасибі вам за це", - сказав Ющенко.

Упродовж церемонії один конгресмен запросив на сцену українського депутата Михайла Волинця, члена фракції Блоку Юлії Тимошенко, який теж приїхав до Філадельфії.

Волинець лишився поруч із Ющенком до кінця нагородження, а згодом розповів, що просила передати екс-прем’єр Тимошенко українській діаспорі.

"Вона (Тимошенко) сказала: передай діаспорі, що в мене немає конфронтації з президентом, і такої конфронтації не буде. Я не йду в опозицію до президента", - сказав Волинець.

Після виступу Ющенко зізнався, що йому довелося скуштувати типової американської їжі.

"Зморившись, ми під'їхали, купили три хот-доги. І я вам скажу – непогані", - сказав Ющенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування