Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко починає пропихувати жовтневу політреформу?

Понеділок, 19 вересня 2005, 12:11

Депутат Олександр Волков переконаний, що Юрій Єхануров набере лише половину з необхідних голосів, якщо спочатку не буде поставлена на голосування політреформа.

В інтерв'ю УНІАН Волков зауважив, що у вівторок Єхануров може набрати максимум 195 голосів, а то і набагато менше.

Зокрема, депутат не виключає, що соціалісти можуть переглянути свою позицію через неоднозначні заяви президента стосовно впровадження політичної реформи.

Він зауважив, що фракції, які підписували декларацію про єдність і співпрацю великі сподівання покладали на політичну реформу, але після цього почалось торпедування політичної реформи з боку президента. Зокрема, Волков нагадав про його заяви в США.

Волков також не виключив, що завтра низка фракцій пропонуватиме спочатку ухвалити закон 3207-1, який стосується внесення змін до Конституції щодо місцевого самоврядування, і лише після його ухвалення голосування по кандидатурі Єханурова. "Тоді може бути і триста голосів за Єханурова", - сказав Волков.

Від "УП". Не виключено, що разом з проектом 3207-1 парламенту запропонують прийняти нові перехідні положення, згідно з якими політреформа вступатиме в силу не 1 січня 2006, а з 1 жовтня 2005 року.

Волков також вважає, що має бути створена тимчасова слідча парламентська комісія з розслідування інформації про фінансування бізнесменом Борисом Березовським виборчої кампанії Віктора Ющенка.

"Раз було кинуто таке обвинувачення і якщо Борис Абрамович (Березовський) сказав, що ці платіжки справжні, це платіжки з його фірми, то, безумовно, комісія має бути створена, й це потрібно розслідувати", - сказав Волков в інтерв'ю журналістам у понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Волков вважає, що ініціатором створення такої комісії мають бути не тільки члени фракції СДПУ(о) але й "насамперед "Регіони", тому що мова йде про їхнього кандидата, який був у фіналі (Віктор Янукович)".

"Якщо це буде доведено і якщо це виявиться правдою, тоді вони (представники "Регіонів") зможуть вимагати скасування результатів виборів", - сказав він.

Як повідомлялося, минулого тижня депутат Леонід Кравчук заявив, що Березовський фінансував виборчу кампанію Ющенка.

При цьому він послався на існування платіжних документів, які свідчать про перерахування $15 млн. з рахунків фірм, що належать Березовському. Кравчук повідомив, що розмовляв з Березовським телефоном й бізнесмен підтвердив йому існування цих платіжок.

Сам Березовський відмовився коментувати цю інформацію доти, поки із цього приводу не висловиться сам президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування