БЮТ пропонує ухвалити політреформу замість Єханурова

Понеділок, 19 вересня 2005, 12:57

Фракція БЮТ пропонує відкласти голосування за кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єра й розглянути схвалений Конституційним судом проект закону N3207-1 про місцеве самоврядування.

Про це повідомив лідер фракції БЮТ Олег Білорус журналістам у понеділок.

На його думку, законопроект "відкрив би дорогу для стабілізації в Україні, для консолідації суспільства шляхом інституціональної реформи, а не шляхом демагогічної балаканини".

Білорус також повідомив, що БЮТ не буде підтримувати Єханурова на посаді прем'єра й пропонує замість цього сформувати коаліційний уряд на базі положень конституційної реформи.

Також Білорус повідомив, що кандидатуру Єханурова не підтримають комуністи й депутатська група "Собор".

Остання, за словами Білоруса, у повному складі була присутня на засіданні фракції БЮТ і підтримала рішення втриматися від голосування.

У свою чергу фракція "Єдина Україна" прийме рішення про участь у голосуванні за кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра України після зустрічі з ним у понеділок о 15.00, сказав лідер фракції Богдан Губський.

Він також підкреслив, що депутати хочуть поспілкуватися з кандидатом на посаду прем'єра й тільки після цього приймуть рішення щодо участі фракції в голосуванні.

Губський відзначив, що особисто він вважає Єханурова "гарним економістом, професіоналом", і дуже позитивно до нього ставиться, однак не став прогнозувати, яким може бути рішення фракції з цього питання.

Відповідаючи на запитання, чи буде залежати рішення "Єдиної України" від позиції фракції БЮТ щодо голосування з цього питання, Губський підкреслив, що він спілкується з усіма депутатами парламенту, і не тільки з депутатами із фракції БЮТ.

Між тим, фракція "Трудова Україна" і НДП підтримають кандидатуру Єханурова й запропонують до складу уряду співголову фракції Валерія Пустовойтенка, повідомив співголова фракції Валерій Коновалюк журналістам.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування