Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знає, що буде, якщо Єхануров не пройде

Понеділок, 19 вересня 2005, 15:12

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сподівається, що кандидатура Юрія Єханурова на посаду прем'єра набере достатню кількість голосів і буде підтримана парламентом.

Якщо парламент не ухвалить позитивне рішення, консультації з цього питання будуть продовжені, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Спікер відзначив, що в ході погоджувальної ради ще раз звернувся до її учасників і сказав, що заблокувавши роботу парламенту й не прийнявши рішення щодо твердження прем'єра, парламент захоче взяти на себе відповідальність за економічну, соціальну й політико-моральну атмосферу в суспільстві.

Литвин також повідомив про те, що в ході погоджувальної ради була підтримана пропозиція заслухати у вівторок інформацію керівника Держкомстату "щодо того, у якому реальному економічному стані знаходиться Україна".

"Я не бачу інших перешкод для розгляду пропозиції президента (по кандидатурі Єханурова)", - сказав Литвин. "Якщо, не дай Боже, Верховна Рада не прийме позитивне рішення, будемо проводити чергові консультації. Я думаю, що це право президента, право Верховної Ради приймати рішення", - сказав Литвин.

Відповідаючи на питання про те, чи зможе Єхануров набрати 226 голосів (така кількість голосів необхідно для ухвалення позитивного рішення), Литвин підкреслив, що йому хотілося б, щоб Єхануров набрав достатню кількість голосів для затвердження його на посаді прем'єра.

Спікер ще раз підкреслив, що оцінює шанси Єханурова як 52-55% на 48-45% на користь Єханурова. Спікер підкреслив, що все залежатиме від того, як будуть проведені консультації з парламентськими фракціями.

Відповідаючи на питання про те, якщо кандидатура Єханурова не пройде в парламенті, чи буде це означати поглиблення кризи в країні, спікер підкреслив, що не хотів би в такий спосіб порушувати питання.

"Очевидно, якщо Верховна Рада не візьме на себе відповідальність у цьому питанні, то ускладнення будуть, насамперед, економічні, ми будемо мати не зовсім добре ставлення інвесторів закордонних країн до економічних процесів у країні. Більше того, це буде розглядати з політичної площини", - сказав Литвин.

Спікер також відзначив, що в ході погоджувальної ради запропонував у випадку виникнення будь-яких проблемних питань проводити засідання погоджувальної ради, на якому обговорювати можливі виходи зі сформованої ситуації, й не переривати пленарні засідання парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування