Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не вдасться зробити політреформу в жовтні без Ющенка

Понеділок, 19 вересня 2005, 15:22

Без ухвалення спільного політико-правового рішення президента, уряду і парламенту перенести терміни внесення змін до Конституції неможливо.

Таку думку висловив голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв'ю журналістам в понеділок, повідомляє УНІАН.

Литвин зауважив, що в парламенті відчувається бажання ухвалити зміни до Конституції з модернізацією перехідних положень.

Він нагадав, що відповідно до роз'яснення Конституційного суду, після внесення змін до законопроекту його знову необхідно буде направити на висновок Конституційного суду.

"В іншому випадку необхідно шукати політико-правове рішення, яке було знайдено 8 грудня 2004 року, але для цього необхідні спільні консультації президента, парламенту та уряду", - сказав спікер, додавши, що не хотів би, щоб "ми створили чергову кризу в країні".

Раніше в понеділок фракція БЮТ запропонувала відкласти голосування за кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єра й розглянути схвалений Конституційним судом проект закону N3207-1 про місцеве самоврядування.

8 грудня 2004 року парламент ухвалив зміни до Конституції (4180), внісши до перехідних положень норму, яка не проходила висновок КС, і стосувалась вона термінів ведення конституційної реформи. На підтримку законопроекту висловилось більше 400 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування