Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німці обіцяють, що їхній газопровід в обхід України не буде шкідливим

Понеділок, 19 вересня 2005, 15:57

Посол ФРН у Росії Вальтер Юрген Шмід вважає, що реалізація проекту будівництва Північноєвропейського газопроводу в обхід України, Польщі і Білорусі не має будь-яких негативних наслідків для третіх країн.

"Ми виходимо з того, що цей проект сприяє енергопостачанню Європи і нікому не наносить шкоди", - заявив Шмід в ефірі радіостанції "Ехо Москви" у понеділок.

Німецький посол висловив думку, що проект буде реалізований незалежно від результату парламентських виборів, що пройшли у ФРН.

"У політичних дискусіях у Німеччині ніхто не говорить про те, що цей газопровід не варто будувати", - підкреслив Шмід.

При цьому він відзначив, що проект є "приватною економічною ініціативою".

Водночас голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер підписав наказ "Про перехід проекту Північноєвропейського газопроводу в інвестиційну стадію реалізації", відповідно до якого щорічний експорт російського природного газу в Західну Європу по Північноєвропейському газопроводу передбачено в обсязі до 55 млрд. куб. м.

Як повідомили в прес-службі компанії, ПЄГ з'єднає російське узбережжя Балтійського моря в районі м. Виборг із німецьким узбережжям Балтійського моря. Як місце виходу морської ділянки газопроводу на сушу попередньо розглядається район м. Грайфсвальд.

Маршрут проходження траси через акваторію Балтійського моря буде уточнений за результатами техніко-економічного аналізу. Уже проведені відповідні попередні дослідження структури морського дна. Довжина газопроводу перевищить 1,2 тис. кілометрів.

Як відомо, угоду про участь німецьких компаній у будівництві газопроводу підписали 8 вересня в Берліні керівники російського "Газпрому" (РТС: GAZP) і німецьких компаній E.ON і BASF у присутності президента Росії Володимира Путіна і федерального канцлера Німеччини Герхарда Шредера.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування