Пінчук втрачає своїх людей на НЗФ?

Понеділок, 19 вересня 2005, 17:26

Наглядова рада ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" звільнила з посади глави НР колишнього міністра промислової політики України Олександра Неустроєва, призначивши його заступником голови правління компанії.

Про це в понеділок повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється в офіційній інформації ВАТ "НЗФ", звільнення голови НР відбулося на засіданні ради 27 серпня цього року за поданою 26 серпня заявою самого Неустроєва як представника акціонера компанії - банку "Кредит-Дніпро".

Відповідно до документа, призначення на посаду заступником голови правління відбулося на засіданні ради 30 серпня.

З посади заступника голови ВАТ "НЗФ" за особистою заявою звільнено також Анатолія Неробу (представника російської компанії "ЄвразХолдинг").

Раніше Віктор Пінчук, засновник корпорації "Інтерпайп", що зберігає контроль над ВАТ "НЗФ", заявляв про намір призначити Неустроєва головою правління ВАТ "НЗФ".

У свою чергу, колишнього голову правління НЗФ Володимира Куцина передбачалося обрати головою НР НЗФ на найближчих зборах акціонерів.

Як повідомлялося, ФДМ України в травні 2003 року продав ПФК "Придніпров'я" 25% акцій НЗФ за 205 млн. грн., у серпні 2003 року - ще 25%+1 акція заводу за 205,5 млн. грн.

Вищий господарський суд України 26 серпня 2005 року визнав незаконною приватизацію консорціумом "Придніпров'я" 50%+1 акція НЗФ і недійсними з моменту підписання договори про купівлю-продаж цих акцій, укладені в 2003 році з ФДМ.

"Придніпров'я" намагається оскаржити це рішення у Верховному суді, однак першу скаргу 8 вересня суд відмовився розглядати.

Згідно з даними ДКЦПФР, у реєстрі акцій НЗФ, що веде "Альфа-Інвест", на початок червня 2005 року за номінальними власниками Укрсоцбанком значилося 50%, за "Кредит-Дніпро", що бере участь у консорціумі "Придніпров'я", - 22,92%, депозитарієм "Міжрегіональний фондовий союз" - 25,62%.

"Придніпров'я" підтверджує контроль близько 73% акцій, а Укрсоцбанк - наявність 50%+1 акція з них на його рахунку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування