Податкова займеться "важковаговиками"

Понеділок, 19 вересня 2005, 18:17

У результаті зміни концепції роботи підрозділів контрольно-перевірочної роботи податкових органів вони сконцентруються на перевірках великих платників податків (з обсягом валових доходів більше 200 млн. грн.), які сплачують у бюджет незначні суми податків, використовуючи при цьому схеми мінімізації податкових зобов'язань.

Про це в понеділок повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-реліз Державної податкової адміністрації України.

Як повідомляється в прес-релізі, "використання при перевірках принципу найбільшого охоплення всіх категорій платників (від малих до більших) в умовах дерегуляції підприємницької діяльності й сприяння росту малого й середнього бізнесу є неприпустимим".

За даними ДПАУ, крім того, контролери податкової підсилять контроль за ризиковими платниками податків "із застосуванням жорстких адекватних заходів до суб'єктів господарювання "сірого" і тіньового сектору".

"Результатом такої роботи може стати ослаблення податкового тиску на малий і середній бізнес, ліквідація схем штучної збитковості й мінімізації податкових зобов'язань, збільшення рівня добровільної сплати податків", - відзначається в прес-релізі.

За даними ДПАУ, з початку поточного року завершені документальні перевірки 432 великих підприємств, за результатами яких донараховано 2 341 млн. грн. податків, зборів й обов'язкових платежів разом зі штрафними санкціями.

Також зменшено збитки на 647,7 млн. грн. і попереджено незаконне відшкодування з бюджету податку на додану вартість на суму 71,4 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування