Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські банкіри зібрали голоси за Єханурова

Понеділок, 19 вересня 2005, 19:29

Учасники міжнародної телефонної конференції, організованої "Альфа-Банком", підтримали кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єра.

У прес-конференції, яка проходила в понеділок, взяли участь 56 представників найбільших міжнародних інвестиційних фондів і компаній, передає "Інтерфакс-Україна".

Директор російсько-євразійських програм Фонду Карнегі Андерс Аслунд (США) відзначив небезпеку захоплення соціальним популізмом, гасла якого активно експлуатуються Юлією Тимошенко.

Реклама:

"Чи зможе народ України не піддатися на щедрі, але нездійсненні обіцянки? Небезпека політичної й економічної дестабілізації усе ще дуже велика в Україні", - відзначає експерт.

Радник президента Борис Нємцов (Росія), зокрема, підкреслив, що "тандем Ющенко-Єхануров дозволяє сподіватися на справжню консолідацію країни, оскільки така команда зможе завоювати симпатії як Заходу, так і Сходу України".

Експерти висловлюють сподівання, що Юрій Єхануров зможе приступити до формування працездатного кабінету вже у вівторок. Серед найперших його завдань буде демонстрація бізнесу сигналів про встановлення чітких і прозорих правил гри й верховенства права й закону.

ВІДЕО ДНЯ

Найближчим часом Єхануров планує створення при уряді консультативних рад закордонних і вітчизняних інвесторів, повідомив радник президента Олександр Пасхавер.

В ході конференції відзначалося, що темпи росту ВВП за 8 місяців скоротилися майже в 5 разів й у серпні, вперше з 1999-го року ВВП почав знижуватися.

Обсяги промислового виробництва скорочуються третій місяць підряд. У другому кварталі інвестиції в основний капітал зменшилися в 4 рази в порівнянні з 1-м кварталом цього року.

Спостерігається втеча капіталів із країни, відтік капіталів становить до 400 млн. доларів щомісяця. При цьому обсяг іноземних інвестицій скоротився за півроку на 17,5%. Темпи росту інфляції є найвищими за останні п'ять років і до кінця року можуть скласти до 15%.

У серпні негативним став і торговельний баланс України. Напередодні подальшого зростання цін на енергоносії наслідки цього можуть виявитися особливо небезпечними.

"Альфа-Банк" входить у російську бізнес-групу "Альфа-Груп", що є також співвласником компанії "ТНК-ВР".

Президентом "Альфа-Груп" є Михайло Фрідман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...