Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американці зрозуміли, чим закінчиться розлучення Ющенка і Тимошенко

Понеділок, 19 вересня 2005, 20:18

Демократична революція в Україні закінчилася тим, що колись єдина коаліція переможців розкололася на декілька ворогуючих між собою угруповань.

Про це пише в редакційному коментарі газета The Washington Роst, переклад якої наводить Иносми.ру.

Видання відзначає, що такий сценарій – "це природний хід розвитку подій" для країн, що пережили революційні зміни, додаючи, що парламентські вибори "дадуть країні гарну можливість вибрати, яка з двох політичних фігур (президент Віктор Ющенко і екс-прем'єр Юлія Тимошенко) їх більше влаштовує".

"У короткостроковій перспективі розлучення Ющенка і Тимошенко з великим ступенем ймовірності буде сприяти стабілізації української економіки, яку дотепер лихоманить після революції", - пише газета.

Також видання відзначає, що в. о. прем'єра Юрій Єхануров, "покладе край неконструктивній популістській політиці, яку найчастіше застосовував колишній уряд".

Серед помилок уряду Тимошенко називаються, зокрема, реприватизаційні процеси.

"Хоча багато з тих угод (з приватизації підприємств) дійсно були пов'язані з корупцією, державна конфіскація цих підприємств і запланований їхній перепродаж почали викликати питання вже до нинішньої влади", - йдеться в статті.

Видання також відзначає, що у зв'язку з розколом у президентській команді на майбутніх виборах у парламент "українцям будуть запропоновані діаметрально протилежні і не завжди конструктивні точки зору".

"Ющенко, швидше за все, сконцентрується на продовженні ринкових реформ й інтеграції України з інститутами західного суспільства, Тимошенко ж напевно обрушить свою більш сильну лідерську харизму на великий бізнес і буде обіцяти збільшення соціальних витрат", - йдеться в статті.

Автор також вважає, що президент Росії Володимир Путін, "не ховаючи зловтіхи, побачивши розколений уряду, не може не сподіватися на те, що промосковські політики, яких він так агресивно підтримував торік, зможуть використати цей розкол у своїх цілях".

Однак, за словами автора статті, "найголовнішою справою - чим би не закінчилися нинішні події - залишиться збереження в руках українського народу демократії, яку він знайшов у собі сили вимагати і отримати".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...