З 14 фракцій 8 заявили про підтримку Єханурова

Вівторок, 20 вересня 2005, 13:52

Фракція Народної партії підтримає кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем’єр-міністра.

Про це заявив з парламентської трибуни лідер фракції Олег Зарубінський. Він зокрема зазначив, що "кандидатура Єханурова є досить компромісною і прийнятною".

Лідер фракції НДП-Трудова Україна Валерій Пустовойтенко також заявив про підтримку Єханурова.

Фракція "Вперед, Україно!" прийняла рішення про підтримку Єханурова. Член фракції Володимир Нощенко сказав, що фракція підтримає Єханурова, знаючи його "як конструктивного урядовця, який може виконати свої зобов’язання".

Лідер фракції Української Народної партії Юрій Костенко заявив про підтримку фракцією Єханурова, оскільки, за його словами, "Україні потрібен не стільки новий уряд, скільки нова політична команда".

Депутат від фракції Народного Руху України В’ячеслав Коваль НРУ повідомив, що фракція прийняла рішення підтримати кандидатуру Єханурова на посаду прем’єра через його "професійні, моральні якості", а також згідно з "чіткими домовленностями і гарантіями з Єхануровим. Відділ біз від влади

Член фракції СДПУ(о) Ігор Шурма заявив, що фракція не голосуватиме за кандидатуру Єханурова, бо "в ліс не ходили, грошей не брали". Шурма підкреслив, що фракція голосувала б лише у випадку голосування за негайне введення політреформи. "Політреформа, а потім будемо обговорювати", - додав він.

Лідер фракції БЮТ Олег Білорус заявив, що фракція не голосуватиме за кандидатуру Єханурова, бо президент Віктор Ющенко "здав попередній уряд" на чолі з Юлією Тимошенко.

Лідер фракції СПУ Олександр Моро заявив, що перед урядом стоїть "непросте завдання". Він висловився "за" кандидатуру Єханурова. "При владі не повинно бути бізнесменів. Поза всяким сумнівом, реформа системи влади необхідна", додав він.

Василь Гуреєв, фракція ПППУ заявив, що фракція розраховує на те, що новій бюдет буде бюджетом розвитку. Фракція підтримує призначення і висловлює впевненність, що новий уряд поставить чиновництво і бюрократію на службу підприємництва.

Петро Симоненко, КПУ- фракцію голосуватиме проти. Він заявив, що відставка – це технологія, мета якої– зберегти команду олігархів. "Уряду Єханурова відводититься роль хлопчика для биття.

Ксенія Ляпіна, фракція "Наша Україна", безумовно, підтримує, "бо в ньому поєднуються 2 знання – знання економіки розвитку і системи розуміння державного управління, а також він вміє організувати процес".

Лідер фракції Регіонів України Раїса Богатирьова заявила, що фракція не голосуватиме за кандидатуру Єханурова. Вони вимагають введенння політреформи з 1 жовтня для формування "нового, прозорого уряду".

Лідер фракції "Єдина Україна" Богдан Губський: фракція голосуватиме проти Єханурова. Фракція такаж зайняла позицію дострокового введення в дію політреформу. Представники фракції "Реформи і порядок" не виступали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування