Депутати пропонують в прем'єри... Тимошенко,"когось іншого" і знову Єханурова

Вівторок, 20 вересня 2005, 14:34

Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук вважає, що президент Віктор Ющенко має ще раз внести кандидатуру Юрія Єханурова на затвердження прем'єром.

"Я думаю, що треба ще раз вносити кандидатуру Єханурова, тому що йому не вистачило лише 3 голоси – і це депутати "Нашої України", яких не було на засіданні у вівторок", сказав Кравчук.

Лідер фракції Народної партії Ігор Єремєєв вважає, що Ющенку слід запропонувати іншу кандидатуру і паралельно "рухатись у питанні запровадження політреформи".

Єремєєв сказав, що має на увазі схвалення законопроекту про місцеве самоврядування. Однак він висловився проти сценарію вступу в дію змін до Конституції з 1 жовтня 2005 року.

Лідер фракції БЮТ Олег Білорус закликав сформувати "тимчасовий коаліційний уряд". При цьому він виступив "за скликання політичного круглого столу для домовленостей про реформування неморальної влади".

За словами керівника фракції БЮТ, очолити тимчасовий коаліційний уряд на час до парламентських виборів може Юлія Тимошенко.

Керівник фракції УНП Юрій Костенко вважає за необхідне провести переговори для пошуку тієї кандидатури, яка зможе пройти через парламент. За його словами, це може бути або Єхануров, або хтось інший.

За проведення консультацій для пошуку "100% прохідного прем'єра" висловлюється і один із лідерів СПУ Йосип Вінський.

"Також президент має зробити серію політичних кроків в питанні політреформи, оскільки значна частина не голосувала, бо немає ясності в цьому питанні", сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування