Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Васильєва завели справу. Йому світить 10 років

Вівторок, 20 вересня 2005, 15:54

Київська обласна прокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього генпрокурора Геннадія Васильєва.

Про це повідомили агенству Ліга у прес-службі Міжнародної ліги захисту прав громадян України, голова правління якої - Едуард Багіров - був викликаний за цією справою в прокуратуру Київської області як свідок.

Кримінальна справа порушена за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), що передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Раніше, 16 липня 2004 року Васильєв направив офіційний лист на ім'я голови Київської облдержадміністрації Анатолія Засухи з пропозицією передати Генпрокуратурі 1700 га землі для ведення сільських, лісових, водних господарств.

При перевірці з'ясувалося, що на даній території знаходиться виправна колонія N115 (селище-поселення) Держдепартаменту з питань виконання покарань. Передача землі означала б розформування колонії; на будівництво нової колонії з держбюджету довелося б виділити 25-30 млн.грн. Ринкова вартість цієї землі за найскромнішими підрахункам складає 120 млн.грн.

Засуджені і працівники виправної колонії N115 звернулися з колективним листом до правозахисника Багірова з проханням перешкодити протизаконній вимозі генпрокурора Васильєва. Організація у свою чергу направила листа на ім'я президента, прем'єр-міністра, а також лідерів фракцій Верховної Ради.

В результаті цього держбюджет зберіг близько 25 млн.грн., а Генпрокуратура відмовилась від своих претензій на землю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...