Симоненко готовий стати Єхануровим, а Костенко побачив сценарій Путіна

Вівторок, 20 вересня 2005, 16:50

Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук вважає єдиним виходом із кризи, що склалася у країні, формування політичної коаліції.

Про це він заявив, коментуючи підсумки голосування у Верховній Раді по кандидатурі прем'єр-міністра, повідомляє прес-служба партії.

"Через кілька місяців набуде чинності політична реформа, що передбачає подібний спосіб формування уряду, і це стане нормою Основного Закону", - відзначив Медведчук.

"Я глибоко переконаний, що тільки такий підхід сьогодні є єдиним для подолання глибокої кризи, в яку була скинута країна завдяки політиці нової влади. І тільки з цього може початися процес політичної й соціально-економічної стабілізації в Україні", - заявив він.

У той же час лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає, що навпаки "сьогодні Україну втягують у кризу, причому, як обіцяв Володимир Путін, це буде політична криза".

"Я бачу цей сценарій сьогодні у Верховній Раді, і бачу те, як він реалізовується. Це найнеприємніше", - сказав він.

Лідер фракції УНП відзначив, що "зараз включається дуже багато сил для того, щоб не допустити формування уряду, а спробувати змінити Конституцію, і вже з 1-го жовтня формувати всю владу в Україні винятково силами парламенту".

"Це шлях у нікуди, тому що пов'язати інтереси у Верховній Раді цього скликання між кланами, олігархами, різноплановими політичними силами неможливо", - сказав Костенко.

Костенко також акцентував увагу на відповідальності за такий результат голосування самої урядової команди, зокрема, членів фракції "Наша Україна", голосів яких вистачило б для призначення Юрія Єханурова прем'єр-міністром, але які в такий важливий день були в закордонних відрядженнях.

"Такі речі неприпустимі, тим більше, коли наростає політичний опір призначенню нового уряду", - сказав він.

Глава Комуністичної партії України Петро Симоненко думає, що кандидатура Єханурова на пост прем'єра навряд чи буде повторно вноситися на розгляд парламенту.

Симоненко заявив, що якщо все-таки кандидатура Єханурова буде внесена повторно, це зайвий раз буде свідчити про те, що буде задіяний адміністративний, фінансовий ресурс, а також тиск і репресії.

Відповідаючи на запитання про те, яку кандидатуру готові підтримати комуністи, Симоненко заявив, що КПУ сьогодні готова представити весь склад уряду, і це, за його словами, будуть по-справжньому професіонали й люди, не пов'язані з бізнесом.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...