Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко розповів, чим Мельниченко писав Кучму

Вівторок, 20 вересня 2005, 17:32

Замовники і організатори вбивства журналіста Георгія Гонгадзе не будуть покарані, якщо генпрокурор Святослав Піскун залишиться на своїй посаді.

Про це з парламентської трибуни заявив голова комісії Верховної Ради з розслідування справи про вбивство Гонгадзе Григорій Омельченко.

"Я вважаю, що поки при цій посаді генпрокурор Святослав Піскун, на лаву підсудних організатори, чи як їх називають замовники, чи інші учасники цього злочину не будуть притягнені до кримінальної відповідальності", - сказав він.

На питання депутатів, чому за нової влади розслідування справи Гонгадзе не завершене, Омельченко відповів, що "потрібна жорстка політична воля".

"Це те, що сказав президент Віктор Ющенко на Майдані і те, що він мені неодноразово говорив під час виборчої кампанії, коли я його інформував про всі ці матеріали, але передумова – це усунення з посади генпрокурора Святослава Піскуна", - сказав він.

Відповідаючи на питання щодо технічних засобів, якими колишній майор держохорони президента Микола Мельниченко робив записи у кабінеті Леоніда Кучми, Омельченко зазначив, що "там були не лише портативні диктофони".

"Там був і стаціонарний записувальний пристрій, я не буду називати марку, він був розроблений ще в часи КГБ СРСР, і він використовувався для цих записів", - сказав він.

За словами Омельченка, ще у вересні 2002 він передав до Генпрокуратури всі технічні засоби, за допомогою яких Мельниченко здійснював аудіозаписи.

На питання, чи вірить Омельченко, що генерал Юрій Кравченко, який фігурував у справі Гонгадзе, покінчив життя самогубством, він зазначив, що у нього "як у колишнього оперативного працівника є сумніви щодо самогубства Кравченка".

Він також повідомив, що напередодні смерті Кравченка екс-голова СБУ Олександр Турчинов звертався із запитом до Піскуна, "щоб він давав дозвіл на затримання Кравченка".

"Цього не було зроблено, що трапилося – ви знаєте", - додав Омельченко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування