Єханурова чекає ще одне подання

Вівторок, 20 вересня 2005, 19:32

Постійний представник президента у Верховній Раді Сергій Соболєв прогнозує повторне внесення президентом Віктором Ющенком кандидатури виконувача обов'язків прем'єр-міністра Юрія Єханурова для затвердження на посаді прем'єра.

Про це Соболєв сказав "Українським новинам".

"Я думаю, що його (Єханурова) швидше за все внесуть ще раз. Конституція цього не забороняє", - сказав Соболєв.

Відмову Ради підтримати кандидатуру Єханурова на пост прем'єра він пояснив тим, що колишні соратники, що перемогли на виборах президента, не змогли домовитися.

"Тому, що не відбулися домовленості між всіма тими, хто разом стояв на Майдані, а почали домовлятися одна й друга сторона з Януковичем, із есдеками, з ким завгодно, після цього це й відбулося", - сказав він.

"Ключове, що відбулося - змогли пересварити єдину команду, що перемогла на виборах, після цього підігравати цьому почали всі ті, хто програв ці вибори. Відповідно, коли одна й друга сторона команд, що пересварилися, пробувала з позиції сили вирішувати ці питання, а не через переговори, домовленості - у цьому основна проблема", - сказав представник президента в Раді.

Він зазначив, що сам не голосував за кандидатуру Єханурова.

20 вересня Рада відмовилася дати згоду на призначення виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Юрія Єханурова прем'єр-міністром.

За схвалення його кандидатури проголосували 223 депутати при необхідних 226.

Соболєв входить у фракцію партії "Реформи й порядок", з 15 депутатів якої кандидатуру Єханурова підтримали 6.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...