ТИМОШЕНКО ПРОТЯГУЄ РУКУ ЮЩЕНКУ

Середа, 21 вересня 2005, 12:39

Колишній прем’єр Юлія Тимошенко пропонує президенту Віктору Ющенку знову об'єднати зусилля і формувати новий коаліційний уряд.

Про це Тимошенко заявила у середу на прес-конференції в Києві.

"Хочу запропонувати Ющенку просто повернутися на рік назад і запропонувати йому об'єднати наші сили, наші стратегії, і разом сформувати уряд. Це мусить бути сильний уряд. Але з врахуванням того, що парламент зараз дуже неструктурований, сформувати справжній коаліційний уряд, який зможе в суспільстві відродити мир та розуміння, спокій, добро, відновити надію і нормальний поступ в Україні", - зазначила Тимошенко.

Вона також зазначила, що "готова навіть сьогодні сісти за стіл переговорів і повернути нашу співпрацю, наші програми, які ми (з Ющенком) планували зробити".

"Я запросила, щоб сказати, що я особисто, і вся наша команда вважає великою помилкою все, що відбулося по роз'єднанню наших команд з Віктором Ющенком", - заявила вона.

"Я хотіла б служити не будь-чиїм амбіціям, я хотіла б служити не будь-чиїй війні, яку не я розпочинала. Я хочу зараз сказати в присутності вас, що готова відкласти в сторону всі образи, все, що, можливо, виникло напруженого в стосунках між мною і Віктором Андрійовичем", - сказала Тимошенко.

"Я хочу зараз сказати президенту країни, що у важкий час, коли йде настільки глибока політична криза, хочу подати йому руку. Я хочу знову підставити своє плече", - зазначила вона.

"Сьогодні Україна через абсолютно поспішні рішення по руйнації спільної команди втрачає світовий авторитет, сьогодні практично всі події, які відбувалися під час президентських виборів, все менше і менше викликають довіру. Ми бачимо, наскільки люди, які вірили в зміни в Україні, наскільки вони розгублені, можливо, ще до розчарування справа не дійшла, але вони розгублені", – сказала Тимошенко.

За її словами, "в наслідок поспішних і непродуманих дій по руйнації нашої спільної команди, практично Україна втрачає і економічно, вона втрачає інвесторів, свої можливості".

Вона також підкреслила, що у неї "немає в серці жодної негативної емоції в сторону президента країни". "Я хочу знову бути однією командою", - наголосила Тимошенко.

"Чи зможе це зробити президент, чи зможе він поновити наш уряд на новій основі, чи зможе він знову дати потужний поштовх розвитку демократії, це все залежить від того, наскільки ми готові піти назустріч один одному", - сказала Тимошенко.

"Я ні в якому випадку не буду руйнувати нашу єдність з президентом. Я не хочу навіть думати про те, що Ющенко не прийме мою руку", - зауважила вона.

"Ми бачили, що той капітал довіри, який мав президент і його команда у Верховній Раді, вчора виглядав вже зовсім по-іншому", - підкреслила Тимошенко.

Вона назвала "абсолютно безперспективною справою" намагання знайти три голоси "вправо чи вліво" за нового прем’єра. Це, на її думку, "не дасть відповіді на стабільність в суспільстві, на розуміння людьми того, що роблять політики".

"Українська правда "

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News