Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко збирає лідерів фракцій. Він щасливий, що "поставив крапку"

Середа, 21 вересня 2005, 13:20

Президент України Віктор Ющенко планує визначитися з кандидатурою нового прем'єр-міністра після консультацій з керівниками депутатських груп та фракцій.

"Сьогодні у мене буде о 16 годині заключна консультація з лідерами фракцій. На ній я хочу обговорити питання кандидатури прем’єра", - сказав Ющенко у вівторок журналістам.

"На базі зустрічі я прийму рішення по кандидатурі", - зазначив президент.

Він також наголосив, що взяв урок з того протистояння, яке відбувалося між урядом і апаратом президента. Він також пообіцяв, що "надалі це буде єдина команда".

"В мене нема оточення. Є команда, в яку входить Прем’єр-міністр, міністри, керівники областей і районів. Це та команда, за яку я несу відповідальність. Якщо в цій команді щось відбувається неетично, щось відбувається непрофесійно і непублічно, з порушенням моральних норм – це моя відповідальність", - сказав він.

"Ті 10 днів, які я пережив – міг пережити тільки президент. Але я щасливий, що я поставив крапку в тому, що мене мучило довгий час", - сказав президент.

"Я добре знаю, що деякі сили можуть жити тільки в революції, бо так легше гребти, але треба навчитися жити і в спокійній воді, бо спокійна вода потрібна нації", - наголосив Ющенко.

Він ще раз закликав "всі без винятку сили сісти за стіл переговорів і визначити цілі, які об’єднують всіх".

"Я обіцяю, не буде переслідувань за те, що хтось ходить під одним прапором, а хтось під іншим. Але всі житимуть під одним законом", - сказав Ющенко, наголосивши, що "той процес очищення, який відбувся, може пройти лише велика нація".

"Не треба ховати голову в пісок, час зачохлити шаблі і стати патріотами", - сказав він.

Як повідомила журналістам прес-секретар президента Ірина Геращенко, на зустрічі планується обговорити політичну ситуацію в Україні та дотримання підписаної декларації про співпрацю.

Геращенко не сказала, чи буде обговорюватися питання призначення голови уряду.

На питання про прохання Анатолія Матвієнка звільнити його з посади прем'єр-міністра Криму, Геращенко сказала, що президент визначиться щодо цього "в найближчі два-три дні".

За її словами, перед цим президент планує поспілкуватися з Матвієнком особисто.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування