Мартиненко не пустить Тимошенко у поїзд

Середа, 21 вересня 2005, 15:36

Лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко заявляє, що пропозиція екс-прем’єра Юлії Тимошенко щодо спільного з президентом Віктором Ющенком формування нового уряду виглядає "принаймні дивно".

Про це йдеться у заяві Мартиненка, розповсюдженій прес-службою НСНУ у середу.

"Схоже, ми розуміємо зовсім різне під словами "об’єднання зусиль", - відзначив Мартиненко.

За його словами, Тимошенко прагне "встигнути на "урядовий поїзд", оскільки у сесійній залі вже формується більшість щодо затвердження кандидатури Юрія Єханурова при її повторному поданні президентом".

Щодо пропозицій Тимошенко квот для своїх людей і формування "коаліційного уряду" Мартиненко зазначив, що "це має бути уряд професіоналів, який працюватиме на економічний результат, а не на передвиборчий піар".

"Ми пропонуємо всім політичним силам надати кандидатури професіоналів, які здатні вивести економіку з передкризового стану та не займатимуться дешевим популізмом і демагогією", - наголосив він.

За його словами, своє ставлення до концепції уряду професіоналів БЮТ та її союзники "продемонстрували", відмовившись підтримати кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем’єра.

"Ще раз підкреслюємо: ми готові вислухати всі пропозиції, однак, не виключаю, що певні застереження щодо морально-ділових якостей можуть виникнути стосовно певних представників команди Тимошенко", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, це стосується Миколи Томенка, Миколи Гапочки, Олександра Абдуліна. "Напевно, їх Юлія Володимирівна мала на увазі, коли пропонує президенту спільно формувати уряд?", - запитує Мартиненко.

"Також бажано було б почути, чи виступає в даному разі Тимошенко від коаліції БЮТ-СДПУ(о), чи ми почуємо окремі пропозиції від СДПУ(о)?", - поцікавився Мартиненко.

Він також висловив "щире захоплення акторськими талантами Тимошенко", але закликав її "відкинути лицемірство та постійні згадки про нібито "єдність із президентом".

"З передвиборчих міркувань це, можливо, й виправдано. Але такі твердження Юлії Володимирівни мають стільки ж спільного з реальністю, як піар результатів діяльності Тимошенко на посаді прем’єра із реальним станом економіки", - відзначив Мартиненко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування