Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов вважає, що Ющенко розпочав "політичні чистки"

Середа, 21 вересня 2005, 17:46

Колишній голова СБУ Олександр Турчинов заявляє про політичні чистки в СБУ, розпочаті президентом Віктором Ющенком.

Так Турчинов прокоментував звільнення з посад заступників голови СБУ Василя Крутова та Андрія Кожемякіна, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Я вважаю звільнення їх з посад абсолютно незрозумілим і знаковим. Для мене очевидно, що цими звільненнями влада намагається назавжди “поховати” розслідування резонансних злочинів та згорнути боротьбу з корупцією у вищих органах влади", - зазначив Турчинов.

Він зазначив, що для нього було "дуже прикро дізнатися про немотивоване, нелогічне і абсурдне звільнення".

"Я абсолютно переконаний, що сьогодні це одні з найкращих фахівців в галузі національної безпеки на всьому пострадянському просторі", - зазначив Турчинов.

Він підкреслює, що Крутов координував роботу групи СБУ, яка супроводжувала розслідування Генеральної прокуратури у справі отруєння Ющенка.

Турчинов також зазначає, що Кожемякін очолював групу, яка розслідувала корупцію в оточенні президента.

"Андрій Кожемякін дуже вдало проводив розслідування зловживань на енергетичному ринку, в тому числі за епізодами, пов’язаними з тіньовою діяльністю структур "ЮралТрансгаз" та "РосУкренерго". Він також контролював розслідування “справи Гонгадзе”, - йдеться у повідомленні.

Цей коментар прес-служба розіслала із заголовком: "З приводу політичних чисток, розпочатих в СБУ президентом України".

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", своїм указом Ющенко призначив на посаду Крутова Володимира Тимошенка, який раніше обіймав посаду ректора Національної академії СБУ.

Також ще одним заступником глави СБУ був призначений Валерій Підболячний, який раніше обіймав посаду начальника Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

Ще одним заступником глави СБУ призначений Владислав Коршунов - кадровий офіцер служби, який до свого нового призначення очолював 4-й Департамент СБУ.

Раніше Турчинов заявляв, що, можливо, його звільнення було зумовлене його розслідуванням у справі отруєння Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування