Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурову прогнозують 235 голосів, а може і 270

Середа, 21 вересня 2005, 21:28

Лідер фракції Народної партії Ігор Єремєєв прогнозує, що кандидатуру Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра підтримають більше 235 народних депутатів.

Разом з тим, він допускає і більшу кількість голосів. "Якщо із сьогоднішньої розмови будуть зроблені висновки, то ми побачимо 270-300 голосів", - сказав він після наради в президента України в середу ввечері.

За словами Єремєєва, Юлія Тимошенко повідомила, що фракція БЮТ не братиме участі в голосуванні.

Лідер фракції повідомив, що Віктор Ющенко заявив, що кожна політична сила може пропонувати свої кандидатури на посади в Кабміні. Він нагадав, що Народна партія не буде пропонувати кандидатури на міністерські посади.

Єремєєв заявив, що через три тижні президент України планує провести подібну зустріч, у якій візьмуть участь керівники парламентських груп і фракцій, глави облдержадміністрацій.

Як очікується, голосування по кандидатурі Єханурова пройде в четвер.

У вівторок за затвердження Єханурова прем'єром проголосували 223 депутати при необхідних 226.

З фракцій, що виступили проти кандидатури Єханурова за нього проголосували три депутати з фракції "Регіони України" (Володимир Бойко, Юхим Звягільский і Сергій Матвієнков), один з БЮТ (Сергій Головатий), чотири з "Єдиної України", а з фракцій, що заявили про вільне голосування, Партії "Реформи і Порядок" - 6 депутатів. Комуністи і есдеки не брали участі в голосуванні.

З фракцій, що заявили перед голосуванням про готовність підтримати Єханурова, проголосували: фракція Народної партії (44), НДП-"Трудова Україна" (11), "Уперед, Україно!" (20), УНП (22), Народного Руху (14), СПУ (25), ПППУ (15) і "Наша Україна" (45).

Кандидатуру також підтримали 13 з 26 позафракційних депутатів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування