Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Морозу здалося, що є контакт

Середа, 21 вересня 2005, 21:57

Лідер фракцій Соціалістичної партії України Олександр Мороз сподівається, що в четвер усвідомлення необхідності призначення уряду переможе і Юрія Єханурова затвердять на посаді прем'єр-міністра.

В інтерв'ю журналістам Мороз сказав, що в ході зустрічі у нього склалось враження, що таке розуміння є.

"Я вважаю, що зустріч була корисною, хоча б тому, що кожен міг висловити власні міркування з приводу існуючих проблем в Україні, не можу стверджувати, що це переконало всіх учасників зустрічі, але є сподівання на те, що зважаючи на потребу, яка існує сьогодні депутати підтримують кандидатуру Єханурова", - сказав Мороз.

Він також вважає, що розмову можна було б побудувати по іншому, спочатку запропонувавши склад уряду, але тоді, зауважив він, дискусія перетворилась би на безкінечну розмову. Він зауважив, що сьогодні президент одноосібно формує уряд і сподіватися на те, що така дискусія була б ефективною, не доводиться.

Мороз також зауважив, що президент одноосібно бере відповідальність за формування цього тимчасового уряду і треба це поважати. Також він розповів, що в ході зустрічі президент підтвердив, що політреформа буде введена в дію відповідно до ухваленого рішення, а також те, що адмінресурс застосовуватися не буде.

Юлія Тимошенко вже заявила, що БЮТ не голосуватиме за Єханурова. Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук сказав, що їх фракція визначатиметься, якщо знатиме склад уряду.

20 вересня Верховна Рада відхилила кандидатуру Єханурова на посаду прем'єр-міністра України. "За" проголосували лише 223 депутати з 251 депутата.

Зокрема, кандидатуру Єханурова підтримали фракції "Наша Україна" (всі 45 депутатів), Народної партії (всі 44), СПУ (25 – "за", не голосував 1), УНП (22 – "за", 1 не голосував), "Вперед, Україно!" (всі 20), ППУ (всі 15), НРУ (14 із 15 ), "Трудова Україна" – НДП (11 з 14), частина ПРП (6 з 15), "Регіони України" (3 із 52), БЮТ (1 із 41), СДПУ(о) - ніхто не підтримав, КПУ- ніхто не підтримав "Єдина Україна" (4 з 19), позафракційні 13 із 26.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування