З Росії їдуть вибивати біглих злочинців

Середа, 21 вересня 2005, 22:28

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що після візиту української делегації МВС до Росії буде вирішене питання екстрадиції громадян України для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

"Сьогодні наше співробітництво з МВС Росії в контексті видачі багатьох підозрюваних у здійсненні злочинів на території України близьке до нуля. Власне до точки замерзання", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" у середу ввечері.

В.о. міністра підкреслив, що під час зустрічі з керівництвом МВС Росії буде обговорюватися питання екстрадиції. "Упевнений, що Росія не зможе довго ігнорувати всі міжнародні й угоди в рамках СНД. Думаю, що це проблема повинна після цієї зустрічі зрушити з місця", - відзначив Луценко.

Як повідомлялося раніше, Україна, зокрема, домагається екстрадиції екс-керівника держуправління Ігоря Бакая, підозрюваного в заподіянні державі збитку на 363,5 млн. гривень.

22-23 вересня в Москві, як планується, пройде спільне засідання керівництва МВС України і колегії МВС Російської Федерації.

Планується, що керівництво силових відомств двох країн розгляне питання взаємодії органів внутрішніх справ України і Росії по забезпеченню безпеки громадян на міждержавному транспорті.

Також очікується розгляд організації взаємодії міністерств по протидії тероризму, виявленню каналів незаконного обороту зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Окремим пунктом порядку денного стоїть питання удосконалення спільної роботи відомств з протидії проникнення злочинності в сферу економіки держав.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування