Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Березовський допоможе з'ясувати, хто фінансував Ющенка

Четвер, 22 вересня 2005, 10:12

Російський олігарх Борис Березовський привітав рішення українського парламенту розслідувати звинувачення щодо фінансування ним передвиборчої кампанії президента Віктора Ющенка.

"Загалом я вважаю, що таке розслідування – це добре, бо вони (в Україні) намагаються збудувати відкрите суспільство. Вони мають зробити вибір між відкритим суспільством і корумпованим суспільством… Я ж відкритий, щоб надати їм усі документи, які вони попросять", – заявив Березовський у середу ввечері в столиці Латвії Ризі, куди він прибув із дводенним діловим візитом.

Пан Березовський наголосив на своїй готовності співпрацювати з українським слідством у повному обсязі.

Зокрема, він зазначив, що може надати усі документи, за якими звернеться до нього українська сторона.

Водночас він знову відмовився надати пряму відповідь на запитання про те, чи фінансував він передвиборчу кампанію пана Ющенка.

А в інтерв’ю агентству "Асошієйтед Прес" у Ризі Березовський заявив, що "в Україні й поза її межами, а саме у Кремлі, існують сили, дуже розчаровані результатами минулорічних президентських виборів в Україні".

За його словами, "нині ці сили намагаються знищити команду, яка виграла вибори”.

Березовський приїхав до Риги разом із братом президента США, американським підприємцем Нілом Бушем. Березовський є акціонером компанії Ніла Буша, яка розробляє навчальні комп’ютерні програми і нині шукає можливостей вийти на ринки Латвії та інших країн Середньої і Східної Європи.

Раніше цього місяця лідер парламентської фракції соціал-демократів (об'єднаних) Леонід Кравчук заявив, що пан Березовський надавав кошти майбутньому українському президенту. За оцінками пана Кравчука, йдеться про щонайменше 15 мільйонів доларів.

Ющенко заперечує твердження про те, що він отримував гроші від Березовського чи з будь-яких інших іноземних джерел.

Радіо "Свобода"
BBC

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...