Єханурова чекає "проста" процедура. Голос Тимошенко нарахував йому 232 голоси

Четвер, 22 вересня 2005, 10:32

Питання про дачу згоди про призначення Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра, як очікується, буде розглянуте парламентом у четвер об 11.00.

Як повідомив журналістам прес-секретар голови Верховної Ради Ігор Сторожук, у четвер на погоджувальній раді лідери фракцій обговорили питання про розгляд подання президента по прем'єру.

Сторожук відзначив, що рішення про внесення цього питання до порядку денного було ухвалене на засіданні погоджувальної ради в середу пізно ввечері.

За його словами, депутати будуть розглядати питання, внесені до порядку денного на четвер, і близько 11.00 приступлять до розгляду питання про кандидатуру прем'єра.

Всі учасники погоджувальної ради погодилися з можливістю розгляду цього питання за скороченою процедурою. Як очікується, у парламенті виступить президент Віктор Ющенко, буде надане слово Єханурову, після чого відбудеться голосування.

За попередніми підрахунками депутатів, у парламенті є необхідна кількість голосів для підтримки кандидатури Єханурова.

Як повідомив позафракційний депутат Олександр Волков, у Раді є 232 голоси на підтримку кандидата на прем'єрську посаду.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин перед проведенням голосування зачитає інформацію про присутніх і відсутніх депутатів у сесійному залі.

У засіданні погоджувальної ради в четвер не брали участь керівники фракцій БЮТ, СДПУ(о), "Єдина Україна" і "Регіони України".

Сторожук також повідомив про досягнуту домовленість розглянути в четвер законопроект про внесення змін до держбюджету 2005 року, розроблений за підтримки Литвина, і який пропонує виділення фінансування для малокомплектних сільських шкіл.

Раніше Литвин висловлювався проти закриття таких шкіл, і його позицію підтримав президент Віктор Ющенко. Крім того, парламент ухвалив постанову, що забороняє закривати малокомплектні сільські школи.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування