Багатоповерховий будинок, через який влетіло Порошенку, чекає на суд

Четвер, 22 вересня 2005, 10:59

Конфліктну ситуацію навколо поверхів житлового будинку на Грушевського, 9 повинен вирішити суд.

Так вважає інвестор цього проекту - фірма "Інвест", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Оскільки тут вкладені фінансові ресурси, то ми будемо чекати рішення суду. Яке буде рішення суду, так і буде", - заявив директор фірми "Інвест" Анатолій Шалапут у ході виїзного засідання комітету Верховної Ради з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства й зв'язку.

На сьогоднішній день Апеляційний суд ще не виніс рішення про дану скаргу.

Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк нагадав, що спочатку в 2003 році містобудівна рада Києва затвердила проект будівництва на Грушевського, 9 житлового будинку з паркінгом.

В 2004 інвестор вирішив внести коректування, додавши до проекту будівництво ділового центру біля паркової алеї.

Він також повідомив, що відкоректований проект не пройшов державну експертизу, тому державний архітектурно-будівельний контроль (ДАБК) ухвалив рішення щодо припиненні будівництва.

Інвестори оскаржили дане рішення містбуд ради в Господарському суді Києва, який задовольнив скаргу.

Головне управління містобудування й архітектури Києва оскаржило дане рішення Господарського суду в Апеляційному суді столиці.

Керівник "Київдержекспертизи" Анатоль Карминський повідомив, що на експертизу відкоректований проект подавався двічі в січні 2005 року.

Однак, оскільки, відповідно до норм, тут заборонене будівництво житла, проект був знову відкоректований.

В остаточному проекті передбачається будівництво другої черги оздоровчо-розважального й ділового характеру з апартаментами.

"Таким чином, на сьогоднішній день експертиза даного проекту не завершена", - підкреслив Карминський.

Він також повідомив, що на сьогоднішній день існує затверджений варіант проекту, яким дозволяється будівництво житлового будинку по Грушевського, 9 з 15 поверхами і бічними прибудовами - висотою 9 поверхів. Однак побудовано 22 поверхи.

Автор проекту, керівник майстерні "Архітектурний союз" Сергій Бабушкін відзначив, що зняття зайвих поверхів нічого не змінить.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування