Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі домовляються про "серйозні речі", а голоси купують за 300 тисяч?

Четвер, 22 вересня 2005, 11:18

Лідер фракції СДПУ(о) у парламенті Леонід Кравчук виключає можливість голосування по кандидатурі прем'єр-міністра членами фракції у вільному режимі.

"У нас або всі, або ніхто", - підкреслив він, відповідаючи на питання кореспондента Ліга.

Також він відзначив, що після консультацій у президента в середу ситуація істотно не змінилася. Тема домовленостей залишилася такою ж самою.

Водночас, як повідомив УНІАН член фракції "Регіони України" Олександр Стоян, на даний час їхня фракція не визначилася остаточно, чи голосуватиме за кандидатуру Єханурова.

За його словами, зараз тривають переговори з цього питання між представниками президента та фракції.

На запитання, чи йдеться про участь представників "Регіонів України" в уряді, Стоян сказав: "Ні. Йдеться про більш серйозні речі".

Водночас він відмовився уточнити, що саме обговорюють сторони переговорів.

Як повідомив "Українській правді" лідер фракції Богдан Губський, фракція "Єдина Україна" не голосуватиме за кандидатуру Єханурова. За його словами, Єхануров набере 230-235 голосів.

Водночас він сказав, що президент на зустрічі з керівниками фракції напередодні не зміг назвати склад нового уряду, щоб фракції могли визначитись щодо підтримки Єханурова.

"Президент і Єхануров сказали, що ми не можемо назвати жодного прізвища міністрів, бо у нас немає ще сформованого уряду", - сказав Губський.

Водночас співголова фракції НДП-"Трудова Україна" Валерій Пустовойтенко прогнозує 235-240 голосів за Єханурова.

"Все було б нормально з самого початку, якби кандидатуру ставили на голосування не у вівторок, а у четвер, щоб Єхануров міг більше часу попрацювати з фракціями", - сказав Пустовойтенко.

Джерела "Української правди" повідомляють, що за Єханурова проголосують три члени БЮТ, за що вони можуть бути виключені з фракції. Один з них – Сергій Головатий, який, за словами джерела, може розраховувати посісти посаду представника України при Раді Європи.

Інші джерела "УП" стверджують, що за підтримку Єханурова депутатам нібито пропонують 300 тисяч доларів. При цьому, нібито, ціна голосу зросла на 50 тисяч у порівнянні з ситуацією станом на середу.

Як стало відомо в середу, за Єханурова відмовилися голосувати фракції Блоку Юлії Тимошенко і Компартії. Також стало відомо, що фракції "Регіонів України" запропонували місця в новому уряді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування