БЮТ кажуть про цвинтар, а Ющенко знову про сокиру

Четвер, 22 вересня 2005, 12:13

Президент Віктор Ющенко перед голосуванням кандидатури Єханурова на посаду прем'єра заявив, що якщо політичні сили хочуть стабільності, вони мають його підтримати.

Про це він заявив, виступаючи в парламенті в четвер.

"Якщо політсила хоче істинної стабільності, вона повинна чітко визначитися у питанні підтримки формування уряду і призначення кандидатури Єханурова на посаду прем’єр-міністра України", - зазначив він.

Ющенко також звернувся до депутатів: "Я звертаюся до вас. Нам треба заховати сокиру війни, заховати далеко і бажано забути місце, де вона лежить".

Перед промовою президента виступив представник фракції БЮТ Андрій Шкіль, який зазначив, що голосування кандидатури Єханурова повторно є неморальним.

"За даних обставин, які склалися, дуже короткий термін минув з попереднього голосування. Була прес-конференція Тимошенко, де було наголошено, що ми готові для формування коаліційного уряду на пропорційних партнерських засадах. Але, на превеликий жаль, ця ситуація не була вислухана, і ми вважаємо, що не можна будувати стабільність у такий спосіб", - зазначив він.

"Ми можемо опинитися на стабільному цвинтарі демократії, якщо ми будемо хоча б прикривати очі в тій ситуації, коли ми мусили б реагувати на це відкрито і чесно", - зазначив він.

Шкіль також зазначив, що фракція БЮТ утримається від голосування за кандидатуру Єханурова.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування