Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На форумі у Кравчука – Скорик, Кушнарьов і Кужель. Вони створять блок?

Четвер, 22 вересня 2005, 13:13

Установчі збори Київської міської організації громадянського форуму "Об'єднаємо Україну" може очолити голова Всеукраїнського громадського об'єднання міжнаціонального взаєморозуміння "Новий світ" Лариса Скорик.

У роботі зборів беруть участь 345 осіб, зокрема, ініціатор створення форуму лідер парламентської фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук, а також екс-голова Харківської обладміністрації Євген Кушнарьов, член партії "Трудова Україна" Олександра Кужель, Микола Княжицький ("Трудова Україна"), депутат фракції СДПУ(о) Вадим Місюра.

Як повідомив Кравчук в інтерв'ю 5 каналу, Всеукраїнські збори форуму заплановані на 24 жовтня.

На питання, чи буде створений єдиний передвиборчий блок на базі форуму, Кравчук сказав, що про це можна буде говорити тільки після з'їзду форуму, який відбудеться 24 вересня.

"Я не виключаю того, що не завтра, але в принципі, блок може бути створений, але це не форуму блок, це блок тих партій, що входять до форуму. Форум від цього не зміниться, його задачі не зміняться, він буде діяти і до виборів, і після виборів", - сказав він.

На питання, хто конкретно може ввійти до цього форуму, Кравчук відповів, що "у суботу буде зрозуміло, які партії там будуть присутні, що заявлять про свою участь".

"Власне, вони будуть у форумі, і вони можуть утворити і блок", - сказав він.

Виступаючи на зборах, Кравчук сказав, що мета створення форуму - "щоб влада знала, що народ готовий до конкретних дій".

Він також відзначив, що, створивши Майдан, влада дала зрозуміти народу, що її можна змінити.

"Є процедура відсторонення від влади, є закон, але є і люди, і якщо їх доводять до критичного стану, то вони піднімаються, йдуть до влади і говорять - ви взялися не за свою справу", - сказав Кравчук.

При цьому він також заявив, що форум "не ставить своєю задачею топтатися по владі", однак водночас не допустить того, щоб влада діяла "не по Конституції, за власним розумінням, порушуючи закони і норми моралі".

"Я запропонував форуму діяти активно, впливати на владу, щоб влада працювала в інтересах народу, діяти так, щоб не було поглиблення розколу України, тобто ті больові точки, які сьогодні є в Україні, що складають для неї дуже складне політичне, економічне, політичне тло", - сказав Кравчук.

Він також відзначив, що не хоче більше революцій і таких президентських виборів, які були в 2004 році.

"Я хочу, щоб Україна розвивалася мирно, направлено, щоб президент наш чув і робив висновки, і щоб він керував тими людьми, які складають його команду", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна", "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування