Ющенку слід забути Майдан, бо він проміняв Тимошенко на Януковича?

Четвер, 22 вересня 2005, 14:34

Екс-віце-прем'єр Микола Томенко заявляє, що етап, пов’язаний з вимогами і цінностями Майдану, нинішня влада завершила.

Так він прокоментував підписання політичного меморандуму між президентом і лідером Партії регіонів та наступне голосування в парламенті за призначення Юрія Єханурова, повідомляє прес-служба Томенка.

"За будь-яких обставин з сьогоднішньої ситуації можна зробити такий загальний висновок: історичний етап, пов’язаний з вимогами і цінностями Майдану, нинішня влада завершила. Починається новий етап, якому політологи ще дадуть назву", - зазначив він.

"Але він точно не буде пов’язаний з Помаранчевою революцією. Цей етап вже нині починає нагадувати цінності і підходи політичного режиму Кучми", - додав Томенко.

"В команді Віктора Ющенка відбулася політична ротація, внаслідок якої місце Юлії Тимошенко посіли Леонід Кучма і Віктор Янукович", - заявив Томенко.

На його думку, головними суб’єктами процесу і політичними силами, що вирішили долю прем’єр-міністра, стала команда Леоніда Кучми, яку представляє у Верховній Раді зять екс-президента Віктор Пінчук із союзниками, та "Регіони України" Віктора Януковича.

"Спочатку цей неприродній, на перший погляд, союз виглядав як ситуативний, але після підписання меморандуму та голосування за прем’єра стало зрозуміло, що у команді президента відбулася системна політична ротація", - вважає Томенко.

За його словами, з даної ситуації можна зробити два висновки. "По-перше, команда президента з морально-етичних міркувань мала б викреслити зі своєї публічної лексики згадки про цінності революційного Майдану, оскільки ключовими його вимогами були заклики "Кучму і Януковича – геть!", а не "Кучмі і Януковичу – так!".

Він також припускає, що "окрім формальних умов меморандуму, гарантією сьогоднішнього голосування з боку влади було закриття всіх кримінальних справ часів Кучми і повернення правоохоронних органів до часів попереднього режиму, коли їх головним завданням була справа проти Юлії Тимошенко".

Томенко заявив, що влада зобов’язана інформувати людей про ціну, яку вони змушені платити за подібні політичні домовленості.

***

Водночас, як повідомляють джерела "Української правди", у вівторок президент Віктор Ющенко телефонував Миколі Томенку, який зараз перебуває на відпочинку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...