Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КВУ обурився, що Ющенко відпускає злочинців, які фальсифікували вибори

Четвер, 22 вересня 2005, 16:18

Комітет виборців України закликає президента Віктора Ющенка відмовитись від пункту в меморандумі з опозицією, де йдеться про амністію людей, обвинувачених у фальсифікації виборів.

Про це йдеться у заяві організації, поширеній у четвер.

КВУ нагадує, що 22 вересня президент України Віктор Ющенко і лідер "Партії регіонів" Віктор Янукович підписали політичний меморандум, яким, зокрема, передбачається "внесення проекту закону України "Про амністію" з визначенням у ньому ст.157 та ст.158 Кримінального Кодексу України".

Організація наголошує, що саме ці статті передбачають кримінальну відповідальність за порушення, здійсненні під час виборчого процесу, а амністія передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання.

"Комітет виборців як організація, чиєю метою є сприяння проведенню в Україні чесних та справедливих виборів, глибоко обурена фактом появи підпису президента України під згаданим положенням меморандуму", - йдеться в заяві.

"КВУ, чиї спостерігачі зафіксували тисячі порушень законодавства на минулих виборах президента України, відзначав, що велика частина таких зловживань траплялася через впевненість порушників у безкарності за власні протизаконні діяння, оскільки попередня історія виборчих процесів в Україні практично не мала прецедентів притягнення відповідальності за подібні порушення", - зазначається в заяві.

КВУ вказує, що поява такого пункту в меморандумі суперечить попереднім численним заявам Віктора Ющенка про забезпечення проведення в Україні чесних і прозорих виборів народних депутатів та депутатів місцевих рад у 2006 році.

"У разі виконання згаданого пункту меморандуму, до роботи у комісіях можуть повернутися особи, які скомпрометували себе участю у фальсифікаціях, а уникнення ними відповідальності стане прикладом безкарності для нових порушників", - наголошує КВУ.

КВУ закликає Ющенка відмовитись від даного пункту в меморандумі і найближчим часом публічно озвучити свою позицію щодо даного питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування