Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місця для паління "урізали" на половину

Четвер, 22 вересня 2005, 17:15

Верховна Рада України прийняла закон, відповідно до якого власники громадських місць повинні відводити для тих, хто палить, не більше 50% їхньої площі.

Про це в четвер повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За закон про попередження вживання тютюнових виробів і їхнього шкідливого впливу на здоров'я населення проголосували у четвер 288 депутатів з 398, що зареєструвалися в залі.

Закон, зокрема, встановлює вимоги до якості й маркування тютюнових виробів, через недотримання яких роздрібна й оптова торгівля й виробництво на території України тютюнових виробів неможливі.

До них належать показники вмісту нікотину й смоли в тютюнових виробах і тютюновому димі (нікотин - не більше 1,2 мг, смоли - 12 мг).

Крім того, на зовнішній стороні упаковки тютюнових виробів повинно бути вказано основні й додаткові медичні попередження споживачів таких виробів.

Медичні попередження споживачів тютюнових виробів повинні займати не менше 30% площі зовнішньої поверхні кожної великої сторони упаковки тютюнових виробів.

Законом забороняється реалізація особам, що не досягли 18 років, тютюнових виробів і предметів, пов'язаних з їхнім вживанням.

Порушники вимог законодавства щодо обороту тютюнових виробів (залежно від ступеня правопорушення) будуть платити штраф у розмірі від 50 до 50 тис. грн.

Фінансові санкції відповідно до закону, можуть бути оскаржені в суді.

Крім того, законом вносяться зміни в Кодекс України про адміністративні правопорушення: установлюється адміністративна відповідальність за порушення правил торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, а також за паління в заборонених законом місцях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування