Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма давно підозрював про Тимошенко і шкодує про Мельниченка

Четвер, 22 вересня 2005, 17:27

Екс-президент Леонід Кучма був упевнений, що рано чи пізно між Віктором Ющенком і Юлією Тимошенко відбудеться конфлікт.

"Я не тільки очікував, я був у цьому упевнений. Колись голова Верховної Ради Олександр Ткаченко сказав, що він - не перша особа в державі, але й не друга. Так і Юлія Володимирівна не звикла бути "другою", вона усіма своїми діями показувала, хто в домі господар", - сказав він в інтерв'ю виданню "Власть денег", яке буде опубліковане у п'ятницю.

"Хоча вона і стверджувала, що виконує обіцянки президента, дані ним під час передвиборчої кампанії. Але це робилося, по-моєму, не з благими намірами", - сказав Кучма.

На питання, про що він шкодує під час свого президентства, Кучма назвав касетний скандал і невдале співробітництво з парламентом.

"Думаю, з парламентом треба було бути м’якшим, більше намагатися домовлятися. Але на чолі парламенту, ви пам’ятаєте, які стояли люди (Мороз, Ткаченко), вони бачили інший шлях розвитку України. Я завжди говорив, що побудувати соціалізм в окремо узятій Україні не можна", - відзначив він.

"Я шкодую, що стався касетний скандал, і це відкинуло Україну далеко назад. Справа не тільки в мені. Це боляче вдарило по іміджу країни і її економіці", - сказав Кучма.

За словами Кучми, плівки Мельниченка — це спецоперація, головною метою якої була зміна влади в країні.

"І Мельниченко — не головна фігура. Він просто пішак у цій страшній для України грі", - відзначив екс-президент.

"У мене є на цей рахунок свої міркування. Але цим повинні займатися відповідні органи. Сьогодні ж вони займаються зовсім іншою стороною цієї справи. Плівки майора Мельниченка довгий час були жупелом опозиції. Але тоді нехай оприлюднюють роздруківки всіх розмов! Вони ж не хочуть цього робити!", - сказав Кучма.

За словами Кучми, після революції Україна "без сумніву, стала іншою, але не такою, якою я її хотів побачити".

"Не заради такого сьогодні працювала вся попередня владна команда. Вона працювала для України стабільної, прогнозованої як у внутрішній політиці, так і зовнішній. Сьогодні ж вже очевидні наслідки революційних діянь. Я не знаю, коли революція давала позитивні результати. Революція вимагає жертв, от і приноситься в жертву фактично все і вся, насамперед, у жертву принесли економіку", - сказав екс-президент.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування