Для Росії прем'єра, краще Януковича, немає

Четвер, 22 вересня 2005, 17:39

Призначення Юрія Єханурова прем'єром є "тимчасовим розв’язанням політичної кризи" у цій країні, вважає спікер російської Держдуми Борис Гризлов.

"Призначення Єханурова - це тимчасове розв’язання політичної кризи", - сказав Гризлов, передають РІА "Новості".

Гризлов висловив сподівання, що Росія почує виразну позицію майбутнього українського уряду щодо двосторонніх відносин Росії й України.

"Думаю, що голова уряду України буде гостем Росії в найближчий час, також готовий зустрітися з ним тут", - сказав Гризлов.

У той же час перший віце-спікер Держдуми Любов Сліска думає, що затвердження Верховною Радою Юрія Єханурова на посаду прем'єра слугуватиме поверненню економічної стабільності в країні.

Коментуючи в четвер рішення Верховної Ради по кандидатурі Єханурова, Сліска відзначила, "добре, що вдалося домовитися по кандидатурі прем'єра".

Разом з тим, вона вважає, що "кращим прем'єром був би Віктор Янукович".

Сліска також нагадала, що в країні пройшли конституційні реформи, відповідно до яких після парламентських виборів у березні майбутнього року саме парламент буде затверджувати кандидатуру прем'єра. І зараз "велике питання, хто буде наступним прем'єром", додала вона.

Перший віце-спікер також відзначила, що "найголовнішою людиною в результаті реформи в Україні буде голова Верховної Ради".

Сліска не стала прогнозувати розвиток двосторонніх відносин щодо побудови єдиного економічного простору, зазначивши лише, що "тепер нехай Україна представляє свою пропозицію по розвитку ЄЕП".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...