Медведчук радіє за Ющенка, але нагадує про вимоги

Четвер, 22 вересня 2005, 18:47

Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук підтримує кроки президента Віктора Ющенка по ліквідації посади держсекретаря та свого першого помічника, а також зміни до указу про організацію діяльності РНБО.

Про це йдеться у заяві Медведчука, розповсюдженій прес-службою СДПУ(о) у четвер.

"СДПУ(О), підтримуючи ці кроки президента, констатує, що таким чином президент виконав частину вимог, що їх опозиція в парламенті і поза ним домагалася досить довгий час", - сказано у заяві.

Водночас Медведчук висловив надію, що Ющенко "виконає й інші свої зобов’язання, а саме, припинення політичних переслідувань, наявність яких влада нарешті визнала, а також відмовиться від планів по перешкоджанню вступу в дію конституційної реформи".

За словами Медведчука, він переконаний у тому, що зараз "необхідною умовою нормального політичного процесу" є існування в країні контролю за владою та реальної опозиції, "яка діє в рамках закону і парламентських процедур, критикує владу за її помилки і пропонує альтернативні шляхи розв’язання проблем, що стоять перед країною".

"Саме з цих міркувань виходила фракція СДПУ(О), відмовляючись голосувати за кандидатуру Юрія Єханурова", - сказано у заяві.

За словами голови СДПУ(о), зараз необхідно також створити політичну ситуацію, коли фракції, що підтримують владу, голосують за уряд, впливають на його роботу безпосередньо і несуть політичну відповідальність за цей уряд, а опозиція впливає на уряд шляхом контролю за діями влади.

"Саме цей підхід був закладений в підвалини політичної реформи, яка набуває чинності з 1-го січня 2006 року і за нормами якої, я переконаний, доцільно діяти вже сьогодні", - заявив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News